Türkiye’nin Kredi Notunun Artırılması İş Dünyasını Sevindirdi

Malatya Aktif İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarın, kredi notunun Standard & Poor’s tarafından artırılmasının, Türkiye'nin yatırımlar için güvenli bir liman olduğunun uluslararası bir kurum tarafından tescili anlamına geldiğini belirtti.

Malatya 2. Organize Sanayici ve İşadamları Derneği (2. OSİAD) Başkanı Kerem Günay ise Türkiye ekonomisinin daha öngörülebilir hale geldiğini söyledi.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunu BB'den, BB+'ya yükseltmesi, iş dünyasını sevindirdi. MAKİAD Başkanı Suat Sarın, Türkiye’nin yatırımlar için güvenli bir liman olduğunun uluslar arası bir kurum tarafından tescillendiğini söyledi.

Ülkenin girişimciler için öngörülebilirlik oranının arttığını vurgulayan Sarın, “Çözüm süreci ve İsrail'den gelen özürle Türkiye için yeni bir dönemin başladığını söylemiştik. Bunun ilk işareti ekonomide gelmiş oldu. S&P'nin not arttırımını Türkiye için özellikle ekonomi alanında fırsat ve imkânlarla dolu bu yeni dönemin ilk işareti olarak görüyorum. Daha önce Moodys'in not arttırımını geç kalmış ve yetersiz bir not arttırımı olarak değerlendirmiştik. Bugün de bu not arttırımını olumlu karşılamakla birlikte yeterli bulmadığımızı ifade etmeliyim. Türkiye en azından BBB'yi hak ediyor. Bu artış Türkiye ekonomisini ifade etmeye yetmez. En kısa zamanda hem kredi derecelendirme kuruluşları bu notlarını artırmalılar.” dedi.

Uluslararası sermayenin siyasi ve ekonomik istikrara geldiğini ifade eden Sarın, çözüm süreci ile beraber bu yatırımların daha da artacağını sözlerine ekledi.KREDİ NOTUNUN YÜKSELTİLMESİ OLUMLU BİR GELİŞME2. OSİAD Başkanı Kerem Günay da Türkiye’nin kredi notunun yükselmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti.

Bu yılki Nevruz’un ile Türkiye için güzel gelişmeler getirdiğini vurgulayan Günay, şunları söyledi: “Güzel ülkemizin geleceğini apaydınlık görüyoruz. Bir taraftan çözüm süreci işliyor, silahlı unsurlar ülke dışına çıkarılıyor. Bir taraftan Bakan Ali Babacan İMF’ye olan 23 milyar dolarlık borcumuzun Mayıs 2013 itibariyle biteceği müjdesini veriyor. Müjdeli bir haber de Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart&Poor's (S&P)’dan geldi. Kuruluş Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunu BB'den, BB+'ya yükselttiğini açıkladı.

Türk ekonomisinin görece sağlam olan mali performansını gözardı edilmeden yavaşça yeniden dengelendiği görülüyor. Türkiye'nin dalgalı kur rejimi, döviz borçlanmasında temkinli limitlenme ve derinleşen yerel sermaye piyasası, ekonomiyi potansiyel sermaye hareketlerine karşı dirençli hale getiriyor. Türkiye her geçen gün iş dünyası, yabancı yatırımcılar için daha güvenilir bir ülke oluyor, öngörülebilir bir ekonomi sunuyor. Bu gelişmeler bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Sanayiciler geleceğe daha bir umutla bakıyor. Hem de olumlu motivasyon sağlıyor." diye konuştu.