Tatvan ‘da “Peygamber Örnekliğinde Aile ve Çocuk” Semineri Düzenlendi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Özgür-Der Tatvan Şubesi tarafından bayanlara yönelik düzenlenen etkinlik kapsamında Yazar Nehir Aydın Gökduman tarafından “Peygamber Örnekliğinde Aile ve Çocuk” semineri verildi.

Tatvan ‘da “Peygamber Örnekliğinde Aile ve Çocuk” Semineri Düzenlendi
Özgür-Der Tatvan Şubesinde verilen seminerde aile eğitimi konusunda bayanlara sunum yapan yazar Gökduman, “Rabbimiz hangi konuya değinirsek değinelim bizden bir perspektif ister. Allah bizlerden kendimizi ve nesillerimizi ateşten korumamızı ister. Hayatımızda en önemli konuların başında çocuklarımızı ve nesillerimiz gelir. Müslümanların diğer konular kadar en az çocuklarını hayırlı ve sağlıklı nesiller olmasını sağlayan bir çabanın içinde girmeleri gerekiyor. Aile ve çocuk bizlere için hayatımızın en önemli çekirdeğini oluşturuyor. Bizler Allah'ın Resulü'nden aile hayatını böyle öğreniyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında her şeyin bir bedeli ve sıkıntısı olduğuna işaret eden yazar Gökduman, “Adem’ den bu yana Allah'ın dinini yaşamaya çalışan ve tebliğ eden peygamberler en çok sıkıntı yaşayanlardır. Hz. Adem’in (AS) iki oğlunun durumunu bilmeyen yoktur. Biri hakkı seçerken diğeri batılı seçmiştir. Hz. Nuh (AS) kıssasını biliriz. Yüzlerce yıl mücadele vermiş. Ancak bir gemiyi dolduracak kadar insan bulmuş. Gemiye binmeyenlerden biride kendi öz oğluydu. Hz. Yusuf ve kardeşlerine baktığımızda aynı sıkıntıyı görürüz. Kardeşleri hem babalarına hem de kardeşlerine yapmadıkları kalmamış. Bu kıssalarda yaşananlar bizler için ibret vericidir” şeklinde konuştu.

, “KADIN OLARAK SORUMLULUĞUMUZUN AĞIR OLDUĞUNU BİLMELİYİZ”

Aile yaşantıları ve sıkıntılardan doğan sonuçlara da değinen Gökduman şöyle konuştu: “Çocukların ve kadınların ikinci durumda tutulduğu evlilikler ve yaşamları görebiliyoruz. Hal böyleyken sağlıklı bir aile ve evlat göremiyoruz. Bizler kadın olarak sorumluluğumuzun ağır olduğunu bilmeliyiz. Allah bizlere çok ağır yük verdiğini bilmeliyiz. Allah bizleri çok güçlü yaratmış. Kadınları anne olarak yaratılması bizleri güçlü olduğunu gösterir. Bunu bilmeliyiz. Allah kaldıramadığımız yükü kuluna yüklemez. Bu açıdan bize düşen sorumluluğumuzun farkında olmaktır. Önemli olan niçin yaratıldığını bilmektir. Çevremize bakışımızı bu pencereden olmalıdır.

Bu çağda bilgisayar ve teknoloji yüzünden olsa gerek çocuklarımızdan çok uzak yaşamaya başladık. Oysa bu araçları daha sağlıklı ve verimli değerlendirebiliriz. Dizi, internet ve televizyon ortamında yetişen bizlerin ve çocukların İslamla bağlantısı nasıl kurulacak. Hayatımızın merkezine televizyon alındığında bizlerin İslamdan bahsetmemiz mümkün değildir. Bizler çocuklarımıza değer vermesek, zamanında eğitimini vermezsek ileride meydana gelecek sorunların önüne geçemeyiz. Ne ekersek onu biçeriz. Bizler anne olarak çocuklarımızı nasıl yetiştireceğimizi bilmeden yaşarsak yaşayacağımız sorunlar karşısında çaresiz ve zavallı kalırız. Dini algıları olmayan bir nesil yetiştirmek yakıtı insanlar ve taşlar olan cehenneme yakıt yetiştirmek anlamına geliyor. Bu nedenle başta bizler olmak üzere yeniden Kuran’ın bizlere yüklediği sorumluluğu öğrenmeli, yaşamalı ve yaşatmalıyız. Allah’ın bizlere yüklediği sorumluluğun farkında olmalı, hayatımızın geri kalanı bundan sonra bu sorumlulukla yerine getirmeliyiz.” Gökduman seminerin ardından okurlarının kitaplarını imzaladı .
Kaynak: İHA