Makü Öğrencileri İçecekleri Bitki Çaylarını Okulda Yetiştirecek

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi'nde bin 350 adet gül ve aromatik bitki fidanı toprakla buluşturuldu.

Makü Öğrencileri İçecekleri Bitki Çaylarını Okulda Yetiştirecek
Fakülte girişine öğrencilerin diktiği kekik, nane, ada çayı ve zahter gibi aromatik bitkiler hem güzel koku yayacak, hem de öğrencileri bitki çayı olarak kullanacak. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Odabaşoğlu ve öğretim görevlilerinin katıldığı fidan dikme etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Boş alanlara dikilen fidanların bakımını MAKÜ öğrencileri yapacak. Fen bilgisi öğrencileri bahçeyi uygulama alanı olarak kullanacak. Dikilen bitkilerin güzel koku yayacak bitkiler olduğunu söyleyen Odabaşoğlu, öğrencilerin derslerde gördüğü bitkileri bahçede inceleme fırsatını bulacaklarını söyledi.

Bahçede bitki çayı yetiştireceklerini belirten MAKÜ öğrencisi Aslı Açıl, kendi yetiştirdikleri çayları kantinde içebileceklerini söyledi.

Diktikleri bitkilerle kendi doğal laboratuvarlarını oluşturduklarını bildiren öğrenci Tuğçe Erçakır, bitkilerle fakültenin güzel kokacağını aktardı .