Bayat Ekmekler Yemek ve Tatlıya Dönüşecek

Mutfaklarda bayat ekmekler artık çöpe değil, midelere gidiyor.

Bayat Ekmekler Yemek ve Tatlıya Dönüşecek
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü’nün bastırdığı kitap sayesinde artık bayat ekmekler değerlendiriliyor, onlarca çeşit yemek ve tatlı yapılabiliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı TMO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" kapsamında bastırılan ‘bayat ekmekli yemek tarifleri kitabı’, mutfaklarda bayat ekmekten yemek ve tatlılar yapılmasına imkan sunuyor.

TMO Genel Müdürlüğü tarafından bastırılan ve TMO Ajans Müdürlüklerine de dağıtılan 53 sayfadan oluşan kitapta ekmeğin besin değeri, ev için ekmek alırken nelere dikkat edilmesinin lazım geldiği, ekmeğin evde nasıl saklanması gerektiği, ekmek israfını önlemek için evde neler yapılabileceği, fırında kızartılmış ekmek çeşitleri gibi bilgilere de yer veriliyor.

Kitapta, bayat ekmekten hettüş, kızarmış çıtır ekmekli salata, bayat ekmekli tarator, cevizli ekmek ezmesi, Çerkez Tavuğu, yumurtalı ekmek, ekmek oruğu (içli köfte), kızarmış sebzeler, bayat ekmek köftesi, bayat ekmek rendesi ile kaplanmış tavuk göğsü, tavuklu papara sote, yoğurtlu kebap gibi yemek tariflerine yer veriliyor.

Bayat ekmekten tatlılar da yapılabiliyor. Kitapta kuru ekmekli üzümlü ve çikolatalı puding, kurutulmuş şerbetlenmiş ekmek üzerinde muhallebi, ekmek pudingi, mozaik pasta ve frambuazlı ekmek tatlısı gibi tarifler de yer alıyor .
Kaynak: İHA