Çanakkale'ye Yılın İlk Kruvaziyeri Geldi

Çanakkale'ye bu yılın ilk kruvaziyeri geldi.

Çanakkale'ye Yılın İlk Kruvaziyeri Geldi
" Deutschland" isimli turist gemisinin kaptanı, çiçeklerle karşılandı. Kepez Limanı, sekizinci kruvaziyer sezonunu açtı. Her yıl olduğu gibi açılış için kaptana plaket ve hediye takdim programı düzenlendi.

Gemiye yapılan ziyarete Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcısı Hüseyin Kulozü, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Liman Başkanı Barış Birdane, Liman Genel Müdürü Ali Aktoprak ve Liman Müdürü Evren Beceren, Gümrük Müdürü Zeynel Kahraman, Özel Kalem Müdürü Mahmut Akkuş ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Koordinatörü Recai Başaran katıldı.

Vali Tuna, günün anısına plaket ve hediyeleri Kaptan Elmar Muehlebach'e verdi. Muehlebach de geminin imzalı fotoğrafını Tuna’ya takdim etti. Çanakkale’ye uğradıklarından ve özellikle bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaptan Muehlebach, sezona erken başlamış olmalarına karşılık havanın güzelliğinin, kendileri için hoş bir sürpriz olduğunu söyledi.

Tuna ise Çanakkale'nin kruvaziyer turizmi açısından önemli bir bölge olduğunu ve her geçen gün turizmde önemli bir noktaya ulaştığını ifade etti.

Tuna, kruvaziyer turizmine yönelik önümüzdeki günlerde bir toplantı yapacaklarını duyurdu.Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan gelen Almanya bandıralı gemi Truva, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı ve Çanakkale merkeze yönelik turların ardından İstanbul’a da uğramak üzere limandan ayrıldı .