'suriye'den Gelecek 1 Milyar Dolarlık Yatırım Başka Ülkelere Kaydı'

Suriyeli iş adamı Wassouf Group Genel Müdürü Ahmet Şeyhvassuf, bir çok arkadaşının Suriye'de savaş başladıktan sonra Türkiye’de yatırım yapmak istediğini ancak resmi prosedüre takıldıklarını söyledi.

'suriye'den Gelecek 1 Milyar Dolarlık Yatırım Başka Ülkelere Kaydı'
Şeyhvassuf, “Savaşın ilk günlerinde milyon dolarlık yatırım yapmayı düşünen firmalar oturum izni alamadıklarından Dubai, Ürdün, Mısır ve Lübnan’a gittiler. Belki de Gaziantep’e gelecek yaklaşık 1 milyar dolar başka ülkelere kaydı.” dedi.

Gaziantep’te yaşayan ve ticaret yapan Suriyeli bir grup iş adamı Gaziantep Hür Sanayici ve İşadamları Derneği’ni ziyaret etti. Wassouf Gruop Genel Müdürü Ahmet Şeyhvassuf da kendilerine ev sahipliği yapan Türkiye’ye ve Gaziantep’e teşekkür ettiklerini kaydetti.

İş dünyası olarak bir birliktelik kurmak istediklerini anlatan Şeyhvassuf, “Bazılarımızın burada yatırımları var. Birçok arkadaşımız da yatırım yapmak istiyor ancak prosedüre çok takılıyoruz. Savaşın ilk günlerinde milyon dolarlık yatırım yapmayı düşünen firmalar oturum izni alamadıklarından Dubai, Ürdün, Mısır, Lübnan’a gittiler. Belki de Gaziantep’te gelecek yaklaşık 1 milyar dolar başka ülkelere kaydı. İnşallah savaş sonrası ülkemize istikrar geldiğinde çok ciddi yatırım imkânları doğacak. Ülkemiz şantiyeye dönecek. Biz oralarda siz kardeşlerimizi görmek istiyoruz. Şimdiden bu gelip gitmelerle alt yapıyı oluşturmak istiyoruz. HÜRSİAD bizim için önemli bir dernek. Tecrübelerinizden istifade etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Technomedikal-Lamin Gruop Genel Müdürü Eczacı Samer Akkad ise “Benim Gaziantep’te yatırımlarım var. Çok memnun çalışıyorum. Çifte vatandaşım ancak yeni yatırım yapacak arkadaşlarımız prosedüre takılıyorlar. Mesela yabancı yatırımcının en az 5 Türk çalıştırma zorunluluğu var. Bu çok ağır. Zaten yeni yatırım ve imkanlarımız kısıtlı. Hükümetten talebimiz, hiç olmazsa 1 yıl bizi bundan muaf tutması. Eğer bu kalkacak olursa çok ciddi şirketler kurulur, yatırımcı gelir ve bu şirketler savaş sonrası da devam eder. İki ülke arasında yeni yatırım ve ticarete de vesile olur.” şeklinde konuştu.