'pakistan Milli Günü' Verilen Resepsiyonla Kutlandı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türk ve Pakistan halkları kadar birbirini karşılıksız olarak seven iki halktan bahsetmek mümkün değil.Geçmişten bu yana mesafelerimiz arasında uzun yolculuklar olsa da Pakistan ve Türkiye arasında daima sevgi ve dostluk köprüsü olmuştur" dedi.

' Pakistan Milli Günü' Swiss Otel'de verilen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ve çok sayıda davetli katıldı.

Arınç, yaptığı konuşmada, Pakistan'ın güvenli ve istikrar içinde kalkınmış güçlenmiş bir ülke olarak Dünya camiasında yer alacağını ümit ettiklerini belirterek, "Türk ve Pakistan halkları kadar birbirini karşılıksız olarak seven iki halktan bahsetmek mümkün değil. Elbette vardır ama geçmişten bu yana mesafelerimiz arasında uzun yolculuklar olsa da Pakistan ve Türkiye arasında daima sevgi ve dostluk köprüsü olmuştur. Bağımsızlık mücadelemiz sırasında Pakistan halkının Türkiye'ye olan desteklerini hepimiz çok iyi biliyoruz" dedi

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan sel ve daha öncesinde vuku bulan felaketlerin içerisinde Türk halkının büyük bir dayanışma sergilediğini söyleyen Arınç, Türkiye'nin bugün de güvenlik ve terörle mücadele konusunda Pakistan'a yardım ettiğini ifade etti.

Arınç, Türkiye'nin her zaman demokratik Pakistan'ın yanında olacağını ve desteğini ihmal etmeyeceğini dile getirdi.

Resepsiyonda, 'Pakistan Milli Günü' dolayısıyla üzerinde Pakistan bayrağı olan bir pasta kesildi .
Kaynak: İHA