Viranşehir'de Kültür Merkezi İnşaatı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Viranşehir'de yaptırılan yeni kültür merkezinin yıl sonunda hizmete gireceğini bildirdi.

Kültür merkezi inşaatında inceleyen Akyürek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Akyürek, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, kültür merkezinin AK Parti'nin kente yapacağı 4 yılda 400 projesinin dahilinde olduğunu anımsattı.

Merkezin 3 milyon TL'ye mal olacağını ifade eden Akyürek, ''Yıl sonunda hizmete girmesi planlanan merkezde konferans salonları, kurs, sinema ve kafeterya yer alacak'' dedi.

-Siverek'te öğretmenlere Kürtçe kursu açıldı-

Eğitim-Sen Siverek Şubesi'nce üyelerine yönelik Kürtçe kursu açıldı.

Şube Başkanı Abdulkadir Kak, yaptığı açıklamada sendika üyelerine yönelik açtıkları kursta özellikle çevre illerinden gelip ilçede görev yapan 20 kişinin eğitim gördüğünü belirtti.

Hafta sonu kurs verildiğini ifade eden Kak, talep gelmesi halinde hafta içinde de kurs açmayı planladıklarını kaydetti.

-İstanbullu iş adamlarından Siverek'e eğitim yardımı-

İstanbul'da yaşayan bir grup iş adamı, Siverek'teki bir okula yardımda bulundu.

Avunduk İlköğretim Okulu Müdürü Gülbahar Gençdal ile sınıf öğretmeni Emine Baysal'ın internet üzerinden ulaştığı bir grup İstanbullu iş adamı, 100 öğrencinin eğitim gördüğü okulun bahçesine kurulacak voleybol, basketbol sahası ve oyun alanı için gerekli malzemeler ile kırtasiye malzemelerini okul yönetimine teslim etti.

İş adamları adına konuşan İbrahim Oruç, öğrencilere ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, bundan sonra da yardımların süreceğini kaydetti.

Avunduk köylülerinden Bahri Öz ise iş adamlarına yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Muhabir:Reşit Dağ - Şükrü Dolaş / Müslüm Etgü / Yasin Dikme / Veli Gürgah

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA