Bahçeli Açılışını Yaptığı Hizmet Yerlerini Gezdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa Belediyesi’nin 9 hizmetinin toplu açılış töreninin ardından, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu ile birlikte Atatürk Gençlik Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Bahçeli Açılışını Yaptığı Hizmet Yerlerini Gezdi
Bahçeli son olarak, partisinin yeni il başkanlığı binasının açılışını yaptı. Bahçeli ilk olarak Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nda düzenlenen törene katıldı.

Bahçeli, burada Askeri Bando ve Şehzadeler Mehteri'nin konserinin ardından Çanakkale Muharebesinin yansıtıldığı dioramayı gezerek bilgi aldı. Gerçekleştirilen törene, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya, Şefkat Çetin, Celal Adan, Semih Yalçın, Ruhsar Demirel, Oktay Öztürk, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Emin Haluk Ayhan, Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Manisa Milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Mümin Deniz, Belediye Meclis üyeleri, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Ülkü Ocakları Başkanı Onur Pabuççuoğlu, MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, davetliler ve çok sayıda Manisalı vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından Manisa Şehzadeler Mehteri, askeri bando ile birlikte bir konser verdi.

Daha sonra Belediye Başkanı Cengiz Ergün bir konuşma yaptı. Manisa'nın Çanakkale Muharebesinde 2 bin 174 evladını şehit verdiğini hatırlatan Başkan Ergün, Anadolu'da en çok şehit veren beşinci il Manisa'ya, böyle bir eserin kazandırmak istediklerini belirterek, “Manisa Belediyesi olarak buna vurgu yapılması gerektiğini düşündük. Gelecek nesillere aktarılacak kıymetli eserler arasında yer alacığına gönülden inandığımız Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nu Manisa'ya kazandırdık. Ne mutlu ki bu önemli eserin açılını görmek ve sayın genel başkanımız ile bu gururu paylaşmak bizlere nasip oldu” dedi.

Başkan Ergün konuşmasında ülkenin zor günler geçirdiğini ifade ederek, “Artık düşmanın hangi kimlikle karşımıza çıkacağı belli olmayan günler yaşıyoruz. Bu zorlukların üstesinden elbette geleceğiz. Elbette Aziz Türk milleti şanlı tarihinden ve soyundan aldığı güç ve gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yoldan ilerleyerek Türkiye Cumhuriyeti'ni payidar kılacaktır. Bugün bize düşen birliğimizi ve dirliğimizi korumaktır. Sayın genel başkanım bu mutlu ve gururlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız ve katılımlarınızla onurlandırdığınız için sizlere Manisa halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün konuşmasının ardından Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nun yapımında emeği geçen Araştırmacı Öğretim Üyesi Kenan Kozak ve proje tasarım ve uygulamasını gerçekleştirilen Rus Devlet Sanatçısı Aleksander Samsonov'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından teşekkür plaketi verildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha sonra Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nun içinde bulunan dioramayı gezdi. MHP Lideri Bahçeli, burada Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin Çanakkale Savaşı'nı canlandıran gösterisini izledi ve Araştırmacı Öğretim Üyesi Kenan Kozak'tan bilgi aldı.

ATATÜRK GENÇLİK MERKEZİ'Nİ İNCELEDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha sonra Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindekiler ile Laleli'de hizmete giren Atatürk Gençlik Merkezi'ni inceledi. Burada Saz, piyano, keman, ses stüdyosu ve salsa kurslarının olduğu sınıfları gezen Bahçeli, kursiyerlerin gösterilerini izledi. Kursiyerler ve eğitmenlerle sohbet eden Bahçeli, kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen öğrencileri de kırmadı.

YİNE AYNI SLOGANLA UĞURLANDI

Bahçeli, son olarak Manisa'da partisinin yeni il başkanlığı binasının açılışını yaptı. Parti binası önünde coşkulu kalabalık tarafından karşılanan MHP lideri, MHP İl Başkanı Tamer Akkal'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Akkal, daha önce AK Parti'nin kullandığı binayı kiraladıklarını dile getirerek, “İlk geldiğimizde ellerinden Manisa Belediyesi'ne aldık. Şimdi ise binalarını aldık. Bir dahaki seçime inşallah iktidarı ellerinden alacağız” dedi.

Bir süre partililerle sohbet eden Bahçeli, çıkışta Ülkü Ocaklarına mensup gençler tarafından “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganlarıyla uğurlandı .

Kaynak: İHA