Yatağan Belediyesi’nden Restorasyon Atağı

Yatağan Belediyesi tarafından restorasyon ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılan Sazak Sarnıcı'nda çalışmalar başladı.

Yatağan Belediyesi’nden Restorasyon Atağı
Restorasyon işlemi tamamlandığında Sazak Sarnıcı'nın toplantı salonu ve sosyal alan olarak kullanılması hedeflleniyor. Yatağan Konak Mahallesi’nde bulunan Tarihi Hacı Ömerler Evi'nin restorasyonunda sona gelen Yatağan Belediyesi, aynı proje içinde yer alan Sazak Sarnıcı üzerindeki çalışmalara da başladı.

Bilindiği üzere, Hacı Ömerler Evi'ni de içine alan 10 Bin metrekarelik alanın Yatağan'da kültür turizminin merkezi haline getirilmesi için, Yatağan Belediyesi yoğun çalışma temposu içine girmiş, Hacı Ömerler Evi'ndeki çalışmalarda sona gelinmişti.

Hacı Ömerler Evi'nin ardından sıra, Sazak Sarnıcı'na geldi ve restorasyon ihalesinin yapılmasının ardından işi yüklenen Ermiş İnş. Ltd. Sti. çalışmalara başladı.

Anıtlar Yüksek Kurulu'nun 20 Kasım 2002 tarihli 81 no'lu toplantısı ve 20 Kasım 2002 tarihli 1942 no'lu kararı ile tescillenen Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki, Osmanlı döneminde konargöçer yörüklerin su ihtiyacını karşılamak üzere tahminen 250 yıl önce yapılan tarihi Sazak Sarnıcı üzerindeki çalışmalar tamamlandığında, Hacı Ömerler Evi ve Sazak Sarnıcı'nı içine alan toplam 10 Bin metrekarelik alan Yatağan'ın kültür merkezi haline gelecek.

Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık; “İlçemizde mevcut bulunan tarihi yapıların korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla çalışmalar yürütmekteyiz. Bu çalışmalardaki asıl amacımız; gençlerimize, kültürümüzü tanıtmak ve onlara kültürümüzü sevdirmek. Tarihimizi, gelecek nesillere aktarmak asıl görevlerimizden biridir, çünkü geçmişini bilmeyen nesiller geleceklerini de bilemez. Bu tarihi yapılarımız, yapılacak olan yenileme çalışmalarının ardından kültürel mekanlar olarak kullanılacak. Bunun yanı sıra yeşil alanlarıyla, park ve bahçeleriyle de halkımızın hizmetinde olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA