Muş’ta ‘Türkiye’de ve Dünyada Neler Oluyor’ Konferansı

Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanının askerlerle namaz kılmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Muş’ta ‘Türkiye’de ve Dünyada Neler Oluyor’ Konferansı
Sadet Partisi (SP) Muş İl Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen ‘Türkiye’de ve dünyada neler oluyor’ konulu konferansa; SP Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Muhittin Aytunç, Van, Erzurum, Batman ve Elazığ’dan gelen partililer katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan eski Refah Partisi Batman Milletvekili ve GİK Üyesi Musa Okçu, Türkiye’de 40 yıldan beri büyük sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Atılan önemli adımların istikrarlı bir şekilde devam etmesi gerektiğini vurgulayan Okçu, “Biz elbette ki sulhun kardeşliğe basamak olacağını düşünüyoruz. Bizler milli görüşçüler olarak bu şuurda olduğumuz için bu durum en fazla bizleri memnun etti. Ancak şunu da ifade etmek istiyorum, tam 40 senedir biz ve bizim gibi düşünen insanlar evvelki gün verilen mesajları ifade ediyoruz. Bin yıldır İslam’ın bayraktarlığında kardeşiz ve barış içerisinde yaşamakla mükellefiz, diye söyledik durduk. Onun için inşallah bu söyleyenlerde samimi olurlar. Dileriz gönlümüzdeki huzura, gönlümüzdeki refaha ve gönlümüzdeki inanca en kısa sürede kavuşuruz” dedi.

Merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu ve SP Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, 10 yıldan fazla bir süredir Erbakan Hoca’nın öğrencilerinin iktidarda olduğunu hatırlattı. Erbakan, “Bu insanlar her ne kadar gömleklerini çıkarsalar da yanlış yollara tevessül etseler de içlerinde küçük de olsa bir milli görüş tabanını muhafaza ediyorlar. Bu damarın sonucunda, bu milli görüş damarı sebebiyle özellikle son birkaç senedir bazı olumlu adımlar atıyorlar. Bu olumlu adımları görmek, herkesin hakkını teslim etmek, milli görüşçüler olarak bizim vazifemizdir. Biz olumlu bir iş yapana, hayırlı bir faaliyet yapana, kimin yaptığına bakmaksızın elbette ki teşekkür ederiz. Nedir bu olumlu adımlar? Her ne kadar gecikmişte olsa, her ne kadar tam istenildiği gibi olmasa da yıllardır Türkiye’mizde sürdürülen din düşmanlığına karşı birtakım adımlar atılıyor. İnanç özgürlüğünün sağlanması yolunda birtakım gelişmeler kaydediliyor. 4+4+4 eğitim sistemine geçiyorlar. İman hatip liseleri, Kur’an kursları yeniden açılıyor. Harp okullarında dahi Kur’an dersi seçmeli ders haline geliyor. Bundan böyle başörtülü avukatlar duruşmalara başörtüleriyle girebilecek. Bunlarla birlikte devlet kurumlarının hangi kademesine bakarsanız bakın dindar, inançlı, ibadetli kimselerin yüksek düzeydeki görevlere geldiğini görüyoruz. Üniversitelere başörtülü öğrenciler kabul ediliyor, hatta baş örtüsü Türkiye Cumhuriyeti’nin en yüksük makamı olan Çankaya Köşk’üne kadar çıkmış durumda” dedi.

Türkiye’de bir Cumhurbaşkanının askerlerle birlikte cuma namazı kılmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyleyen Fatih Erbakan, “Sadece bu da değil, hızlı tren olmasa bile, gecikmiş olsa bile hızlandırılmış trenler hizmete sokuluyor. Duble yollar yapılıyor. Türkiye’nin dört bir yanında yeni havaalanları yapılıyor. TOKİ eliyle vatandaşların konut problemi çözülmeye çalışılıyor. 28 Şubatçılar yargılanıyor. Askeri vesayetin ortadan kaldırılması için önemli adımlar atılıyor. Bununla da kalmıyorlar, Konya’daki üniversiteye Necmettin Erbakan Üniversitesi ismini veriyorlar ve en son kongrelerinde ‘Bizim yolumuz da Erbakan Hoca’nın yoludur’ diyorlar” diye konuştu.

Dünya ve ülke gündemine de değinen Erbakan, babası merhum Necmettin Erbakan’ın Muş’a ve Malazgirt’te verdiği önemi de anlatarak konuşmasını tamamladı .
Kaynak: İHA