Kamalak: “Özrün Karşılığı Savaş Olmasın”

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, İsrail’in Türkiye’den özür dilemesinden endişelendiğini belirterek, “Bu özrün karşılığı Türkiye-İran savaşına yol açmasın” dedi.

Kamalak: “Özrün Karşılığı Savaş Olmasın”
İlkadım İlçe 2. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Samsun’a gelen SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Mavi Marmara baskınından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan özür dilemesini değerlendirdi. Kamalak, “9 şehidimizi bu özür geri getirecek değildir. Türkiye bakımından yine de önemlidir. Ama orada da endişelerimiz var. 3 yıl önce ‘Netanhayu’ iken, 3 yıl sonra ‘neden yahu’ endişemiz var. Çünkü Türkiye’mizin 28 bölgesinde NATO üssü var. 2 yıl önce Malatya’nın Kürecik beldesine füze kalkanı yerleştirildi. Kurtuluş Savaşı’nda büyük bedeller ödeyen illerimizden üçüne Patriot füzeleri yerleştirildi. NATO Güney Sahil Kara Kuvvetleri Merkezi İzmir’e taşındı. Bütün bunlar bir hazırlığın ön parçaları diye endişe ediyoruz. Netice itibari ile bu özrün karşılığı 100 binlerce Müslüman’ın kanı olmasın. Türkiye İran savaşına yol açmasın” diye konuştu.

“TERÖR OLAYINI ÇÖZELİM DERKEN, SAKIN ÜLKEYİ ÇÖZMEYİNİZ”

21 Mart’ta Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında okunan bölücü başı Abdullah Öcalan’ın mektubunu da değerlendiren Kamalak, “İmralı görüşmeleri başlayınca biz kan dökülmesini engelleyici her türlü girişime destek veririz. Çünkü biz bu ülkenin serçesinin dahil öldürülmesine müsaade etmeyiz. Ama üzülerek belirtelim ki, İmralı’dan barış çıkmaz. Ancak o örgütün meşrulaştırılması çıkar. Şu anda barışın çıkıp çıkmayacağı belli değil ama 30 bin insanın katili diye suçlanan ve ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan’ın resmi muhatabı oldu. Biz istiyoruz ki bu görüşmeler gerçek bir barışa yol açar. Bu barış görüşmeleri fecri kazip aşamasında kalmasın. Terör olayını çözelim derken, sakın ülkeyi çözmeyiniz. Çünkü bizim kanaatimizce bu problemi milli görüşün dışındaki bir sistemin çözmesi mümkün değil. Bu alanda en ağır faturayı da milli görüş olarak biz ödedik” şeklinde konuştu.

“AB HAÇLI BİRLİĞİDİR”

SP’nin dışında herkesin Avrupa Birliği’nden yana olduğunu ifade eden Kamalak, “Onlar bu ülkenin AB’ye girmesi için çapa sarf ediyor. Bunun için Avrupa Birliği Bakanlığı’nı kurmuş durumdalar. Avrupa Birliği Hıristiyan kulübüdür, Haçlı Birliği’dir. Şuanda 20. Haçlı Seferleri devam ediyor. Bunu ben söylemiyorum, sadece hatırlatıyorum. 2003 yılında ABD Başkanı Bush Irak’ı işgal ederken, Batılı dostlarına seslenerek, ‘Bu yeni bir Haçlı seferidir’ demiştir” ifadelerini kullandı

Kamalak’ın konuşmasının ardından seçim gerçekleştirildi.

Tek adayın olduğu seçimlerde 192 delegenin çoğunun oyunu alan mevcut başkan Ali Okutan, tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi .
Kaynak: İHA