Rtük Ulusal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhalesini Başlattı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Ulusal (T1) Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhalesi İlanını yayımladı.

RTÜK’ün Resmi Gazete’de yayımlanan “Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansları” ilanına göre, lisans süreleri 10 yıl süreyle verilecek. İhaleler 3 gün süreyle peş peşe gerçekleştirilecek. Buna göre; 8 adet yüksek çözünürlüklü yayın tekniği ile genel türde ulusal televizyon yayın lisansı (T1/HD-G) için 16 Nisan 2013 günü yapılacak ve asgari yayın lisans ücreti KDV hariç 3 milyon lira. 11 adet standart çözünürlüklü yayın tekniği ile genel türde ulusal televizyon yayın lisansı (T1/SD-G) için 17 Nisan 2013 günü yapılacak ve asgari yayın lisans ücreti KDV hariç 1 milyon lira. 11 adet standart çözünürlüklü yayın tekniği ile tematik türde ulusal televizyon yayın lisansı (T1/SD-T) için 18 Nisan 2013 günü yapılacak ve asgari yayın lisans ücreti KDV hariç 1 milyon lira. 3 adet yüksek çözünürlüklü yayın tekniği ile tematik türde ulusal televizyon yayın lisansı (T1/HD-T) için 18 Nisan 2013 günü yapılacak ve asgari yayın lisans ücreti KDV hariç 3 milyon lira.

Üst Kuruldan Ulusal (T1) Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı için yeterlilik belgesi almış olan kuruluşlar, yalnızca yeterlilik aldıkları lisans tipi, türü ve tekniğine göre yapılacak sıralama ihalesine katılabilecekler .
Kaynak: İHA