Ödemiş Ticaret Odası’ndan İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri

Ödemiş Ticaret Odası, geçen yıl kabul edilen ve yılbaşından itibaren uygulanmaya başlanan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili seminer düzenledi.

Ödemiş Ticaret Odası’ndan İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri
İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili Ödemişli işletme sahiplerinin sorularına yanıt bulduğu seminer, İş Güvenliği Yönetimi Uzmanları Derneği’nin (İŞGÜDER) katkılarıyla gerçekleştirildi.

Seminere Ödemişli işletme sahibi ile daire amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin, iş güvenliği ve iş sağlığının işletmeler açısından başarının en önemli faktörü olduğunu dile getirerek, yeni yasal düzenlemelerin çalışanlar ve işverenler açısından önemli öğelere sahip olduğunu bildirdi.

6331 sayılı kanun hakkında Ödemişli işletmecilerin de bilgi sahibi olmasını sağlamak ve akıllarda soru işareti olarak konuları aydınlatmak üzere seminerin düzenlendiğini kaydeden Sevin, seminer veren uzmanlara ve katılımcılara teşekkür etti.

Seminere İŞGÜDER Başkanı Ozan Ergin, iş hukuku uzmanı avukat Firuzan Ökten, ve Mobbing ile Mücadele Derneği İzmir İl Temsilcisi Safiye Öztürk konuşmacı olarak katıldı.

İlk olarak İŞGÜDER Genel Sekreteri Karabil, önce konuşmacıları tek tek tanıtarak, seminer programı hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra “İş güvenliği nedir? İşletmeler için neden önemlidir?” başlığıyla İŞGÜDER Başkanı Ergin sunumunu gerçekleştirdi. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun yönetmelikleri ve getirdiği yaptırım ve cezalar hakkında da iş hukuku uzmanı avukat Ökten katılımcılara bilgiler verdi.

Son yıllarda iş dünyasında sık sık haberlere konu olan mobbing olgusu hakkında da Mobbing ile Mücadele Derneği İzmir İl Temsilcisi Öztürk açıklamalarda bulundu. Yıldırma veya iş yerinde psikolojik terör olarak da bilinen mobbingin kimler tarafından daha çok yapıldığını ve en çok hangi grubun mobbinge maruz kaldığı konularında Öztürk, işletme sahiplerini bilgilendirdi.

Programın devamında uzman konuşmacılar, katılımcıların yazılı sorularını tek tek yanıtladılar .
Kaynak: İHA