Çöpü Yakan Vatandaş, Korkulu Anlar Yaşattı

Temizlik işçisinin bıraktığı çöpü yakın vatandaş, işyerinin dışının yanmasına sebep oldu.Yangında işyerinin dışındaki cam alevlerden patladı.

Kırıkkale’nin Barbaros Hayrettin Caddesi üzerinde bulunan Singer Dikiş Makineleri Kırıkkale Bölge Yetkili Servisi önüne bırakılan çöp yığınını tutuşturan bir şahıs tüm binanın yanmasına yol açacaktı. Sabah işyerine geldiğinde Vitrin camının patladığını ve çerçevesinin bir kısmının yandığını gören işyeri sahibi Şemsettin Koyuncu, polis aradı. Polisin gelmesiyle birlikte işyerinde bulunan güvenlik kamerası kayıtlarını izleyen Koyuncu ve polis, meydana gelen olay karşısında çok şaşırdı.

Güvenlik kameralarına yansıyan olayda, caddedeki çöpü temizleyen belediye temizlik görevlisi elindeki çöp arabasında bulunan çöpü bir büyükçe bir çöp poşetine doldurarak işyerinin önüne koyarak olay yerinden ayrıldı. Yoldan geçmekte olan bir vatandaş, henüz tespit edilemeyen bir sebeple, poşet içerisinde çöpleri cebinden çıkardığı çakmakla tutuşturdu. Birkaç dakika tutuşmasını bekledikten sonra da hiçbir şey olmamış gibi Çarşı Camii istikametine doğru yürüyüp gitti. Yanan çöpler yüzünden meydana gelen ısı sebebiyle Vitrin camı patladı. Tüm delilleri ve kamera görüntülerini toplayan emniyet, soruşturma başaltı.