Ygs Öncesinde Huzur ve Gürültü Kirliliği Önlemleri

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın huzur içinde geçmesi için huzur ve gürültü kirliliği önlemlerinin alındığını bildirdi.

Çakacak, yaptığı yazılı açıklamada, YGS'yi girecek öğrencilere başarı dileyerek, sınavın öğrenciler için önemli bir aşama olduğunu belirtti.

Öğrencilerin, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda emeklerinin karşılığını alacaklarına inandığını dile getiren Çakacak, şunları kaydetti:

''24 Mart 2013 Pazar günü 10.00'da başlayacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na ülkemiz genelinde 1 milyon 850 bin, ilimizde ise 7 bin 192 öğrenci katılacak. İlimiz merkezindeki 26 okul ve E Tipi Kapalı Cezaevinde yapılacak olan sınavların huzur içinde gerçekleşmesi ve gürültü kirliliğinin önlenmesi için gerekli tedbirler Belediye Başkanlığımız ve İl Emniyet Müdürlüğümüzce alınmıştır.''

Çakacak, daha önce yapılan sınavlarda elde ettikleri başarılarla Kırşehir'i ''Eğitimde Türkiye'nin Marka Kenti'' haline getiren öğrencilerin, 24 Mart Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda da başarı çıtasını yükselteceklerine inandığını vurguladı.

Yayıncı: Abdullah Yıldız
Kaynak: AA