Türkiye’nin En Dayanıklı Okulu Beylikdüzü’nde

Sanica Boru Yönetim Kurulu Başkanı Nesimi Fatinoğlu, Beylikdüzü Belediyesi ile ortaklaşa yapılan Abidin Nesimi Fatinoğlu Endüstri Meslek Lisesi’nin sadece Beylikdüzü’nün değil, Türkiye’nin en sağlam okul binası olduğunu söyleyerek, “Bu okulu en şiddetli depreme bile dayanacak şekilde inşa ettik” dedi.

Türkiye’nin En Dayanıklı Okulu Beylikdüzü’nde
Beylikdüzü Belediyesi yetkilileri okul ziyaretlerine devam ediyor. Bu hafta Abidin Nesimi Fatinoğlu Endüstri Meslek ve Yaşar Acar Fen Lisesi’ne yapılan ziyarete, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, Başkan Danışmanları Avukat Ercan Ay ve Ayhan Başarır katıldı.

Ziyaret esnasında Beylikdüzü’nün İstanbul ve Türkiye genelindeki başarı sıralaması masaya yatırıldı. Okulların yapımı için belediyelere ve yardımsever insanlara büyük iş düştüğünü belirten Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, kendilerine okul yapmak için gelen herkesi destekleyeceklerini ifade etti.

FATİNOĞLU: “DEPREM OLURSA BEN BU BİNADA OLMAK İSTERİM”

Okulu babası Abidin Nesimi Fatinoğlu adına yaptıran Sanica Boru Yönetim Kurulu Başkanı Nesimi Fatinoğlu ise, “Hiçbirimiz deprem olsun istemeyiz ancak kaderde ne vardır bilinmez. Allah korusun bir gün İstanbul’da deprem olursa ben bu okul binasında olmak isterim. Bu okulu en şiddetli depreme bile dayanacak şekilde yaptık. Herkesin içi rahat olsun” dedi.

Heyet okul gezilerine Yaşar Acar Fen Lisesi ile devam etti. Burada da öğretmen ve okul aile birliği üyeleri ile bir araya gelen Başkan Yardımcısı Yeşil, okulun istekleri ile ilgili notlar alarak, taleplerin Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ile yapılacak toplantıda paylaşacağı bilgisini verdi .
Kaynak: İHA