İzmir Devlet Opera ve Balesi Tarafından Sahnelenen ''muhteşem Süleyman'' Adlı Opera Sanatseverle Buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen, ''3. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri'' kapsamında ''Muhteşem Süleyman'' adlı opera, sanatseverle buluştu.

İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından Sanat ve Kültür Sarayı'nda sahnelenen gösteride, yaklaşık 170 kişi görev alıyor. Orkestra şefliğini Tulio Gagliardo Varas'ın yaptığı operada, Kanuni Sultan Süleyman'ı Gökhan Koç, Yavuz Sultan Selim'i Gökhan Varkan, Hafsa Sultan'ı Anna Chubuchenko, Hürrem Sultan'i ise Burcu Kılıç canlandırdı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de izlediği gösteriyi, bazı sanatseverler biletlerin tükenmesi üzerine salonun merdivenlerine oturarak izledi.

''Muhteşem Süleyman'', Kanuni Sultan Süleyman'ın yaşam öyküsünün geçtiği yılları ve babası Yavuz Sultan Selim'in ölümü üzerine sancak beyliği yaptığı Manisa'dan İstanbul'a gelip tahta çıkışını konu alıyor.

Kanuni Sultan Süleyman'ın güçlü bir cihan şahı olmasınında işlendiği operada, hayatının en büyük aşkı Hürrem Sultan ile yaşadıkları da gösteride paylaşılıyor.

3. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri, 25 Mart'ta Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin ''Lale Çılgınlığı'' adlı opera gösterisiyle devam edecek.

Muhabir: Hicret Özkan

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA