Gönül Elçileri, 76 Çocuğu Aile Ortamına Kavuşturdu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde ülke genelinde başlatılan 'Gönül Elçileri Projesi', Hatay'da meyvelerini vermeye başladı.

Proje kapsamında il genelinde 22 çocuk koruyucu aileye kavuşurken, 54 çocuk da sosyal ve ekonomik destek sağlanarak öz ailelerine kavuşturuldu.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yürütülen Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesi'nin Erzin'de tanıtım toplantısı yapıldı. Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşen toplantıya; Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in eşi Zehra Lekesiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, Erzin Kaymakamı İskender Yönden ve eşi Ayşenur Yönden, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve eşi Ayşegül Şimşek, koruyucu aileler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Pojenin, her kesim tarafından içtenlikle sahiplenildiğini ifade eden Erzin Kaymakamı İskender Yönden, ''Türkiye’de Sayın Başbakanımızın eşleri hanımefendi Emine Erdoğan’ın, ilimizde ise sayın valimizin eşleri hanımefendi Zehra Lekesiz’in himayelerinde başlayan proje, öyle bir noktaya geldi ki bizler de artık bu işi kaymakam olarak değil de ismiyle müsemma ‘Gönül Elçisi’ olarak devam ettiriyoruz. Hepimiz zaten birer gönül elçisiyiz, ancak bu daha etkin ve somut hale getirmek için bu bizler için de büyük bir şanstır. Sayımızı daha da artırarak Türkiye'de büyük bir aile olacağız. Çevremizdeki insanlarla gönül bağı kurarak büyük ve güçlü bir ailenin temellerini atmış olacağız.'' dedi.

Erzin genelinde 25 ailenin kendilerine başvurduğunu ifade eden Yönden, ''Yoksullukla, engelle savaşan ve şiddet gören ailelerle ilgili çalışma yapmak bir erdemdir, daha çok insan olmaktır. Bu çalışma, sivil toplumun tam kendisi olabilir. Gönül elçiliği sıkıntısız bir gönüllülüktür. Tüm Alaca halkının bu projeye vereceği destekten dolayı şimdiden teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu sayının artmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

''MERHAMETLİ, ŞEFKATLİ GÖNÜL ELÇİLERİNE İHTİYAÇ VAR''

Gönül elçisinin kimlerden oluşacağına dair bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, “Gönül elçisi, kendi isteği ve dayanışma bilinciyle maddi bir karşılık beklemeden hizmet verir. Sahip olduğu deneyim, beceri ve kaynaklarını toplumun dezavantajlı grupları için kullanır. Kadın, çocuk, yaşlı, engelli ve diğer nüfus kesimlerinin yaşam kalitelerinin yükseltilmesine yönelik faaliyetler yapar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın vermiş olduğu kurumsal hizmetlere ve çalışmalarına katkı sağlar. Gönül Elçisi, kendi bilgi, beceri ve deneyimleri kapsamında her türlü sosyal hizmete katkı verir. Yani sorun getiren değil, sorun çözendir. Kendini mutlu eden değil, karşısındakini mutlu edendir. Kendine bağımlı hale getiren değil, bağımsız ve yeterli hale getirendir.” ifadelerini kullandı.Her çocuk için en ideal korunma ve bakım yerinin kendi öz ailesi olduğuna vurgu yapan Aldatmaz, "Bunun mümkün olmadığı zamanlarda yakın akrabası, bu da mümkün değilse akraba dışında bir ailedir. Bu modelle çocuk, bir annenin, babanın şefkati, merhameti, eğitimi ve kokusu ile yetişme imkânı bulacaktır. Çocuklarımızın, yüreği sevgi dolu, merhametli, şefkatli, sabırlı, hoşgörülü, adaletli, rehberlik edici, koruyucu ailelere; bu ailelerle çocuklarımızı buluşturacak Gönül Elçilerine ihtiyacı var. Sizleri, hiçbir maliyeti ve masrafı olmayan ve görevi, koruyucu aile adayı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında iletişimi sağlayacak gönül elçisi olmaya; kuruluşlarımızda korunma altında olan çocuklarımıza sıcak bir aile ortamı sağlamak için bizimle birlikte gönüllü çalışmaya, sıcak yuvanızda onlara da yer vermeye davet ediyoruz.’' şeklinde konuştu.