Şahin İçin Ordu'nun Ünye İlçesinde Cenaze Töreni Düzenlendi

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski bakanlardan Refaiddin Şahin için Ordu'nun Ünye ilçesinde cenaze töreni düzenlendi.

İstanbul'da 16 Mart'ta vefat eden Şahin için ilk tören, kurucu üyesi olduğu Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin konferans salonunda gerçekleştirildi.

Buradaki törene katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Şahin'in yaptığı hizmet ve eserlerle ismini ölümsüzleştirdiğini söyledi.

''Refaiddin Bey'in bu ülkeye, bu topluma, memleketine yaptığı hizmetleri tek tek anlatmaya gerek yok'' diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Özetlemek gerekirse iyi bir vatanseverdi, inançlı bir Müslüman'dı, memleketine, insanlara karşı tutku derecesinde bağlı bir kişiydi. Herkese biz onun iyilik yaptığını duyduk ve gördük. Bizim de tanıştığımız, siyasette birlikte olduğumuz dönemlerde ve öncesinde de Allah için her zaman bize sözleriyle, birikimiyle, bilgisiyle, tecrübesiyle destek oldu. Kendisini saygıyla anıyorum, bundan sonra hepimizin dualarında yer edecektir, hepimizin dualarında baki olacaktır, kendisini tanıyanlar, bilenler, görenler her zaman onu hayırla yad edecektir.''

Daha sonra Refaiddin Şahin'in cenazesi, Büyük Cami'ye getirildi.

Buradaki cenaze törenine Şahin'in ailesi ve yakınları ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Ordu milletvekilleri İdris Naim Şahin ve Mustafa Hamarat, Acara Özerk Cumhuriyeti Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı George Tavamaishvili, eski Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Levan Varshalomidze ile vatandaşlar katıldı.

Şahin'in cenazesi, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Samsun'un Terme ilçesi Kuşça köyündeki aile kabristanında toprağa verildi.

-Refaiddin Şahin kimdir-

Samsun'un Terme ilçesinde 1939'da dünyaya gelen Şahin, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi.

Büyük Türkiye Partisi, Doğru Yol Partisi ve Demokrat Türkiye Partisi kurucu üyesi olan Şahin, Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü, 19 ve 20. dönem Ordu milletvekilliği, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevlerinde bulundu.

Muhabir: Hacer Öztürk - Gökhan Gücüklüoğlu

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA