Kurtulmuş: Cumhurbaşkanlığı Seçimi Türkiye İçin Tarihi Dönüm Noktası

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,önümüzdeki 2 yıl içinde yerel, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yapılacağına dikkati çekerek, " Bunların içinde en önemlisi 2014'teki Cumhurbaşkanlığı seçimidir.Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu millet ilk kez kendi oylarıyla doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı seçecek. Bu tarihi bir dönem noktasıdır." dedi.

Ordu'nun Ünye ilçesinde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 2023 yılına kadar inşallah kendi iç sorunlarının tamamını halletmiş milletten başka hiçbir egemen gücün kalmadığı bir Türkiye'nin inşa edileceğini belirterek, " Bu önümüzdeki 10 yıl Türkiye’nin en ciddi 10 yıllarından biri olacaktır. Bu tamamen tarihi bir dönüşüm süreci olacaktır. Yapılan bütün bu değişiklikler Allah’ın izni ile kalıcı hale getirilecektir ve millet Türkiye’nin bütün alanlarında etkili söz sahibi hale gelecektir." diye konuştu.

Önümüzdeki 2 yıl içinde 3 seçimin yapılacağını anlatan Kurtulmuş konuşmasını şöyle sürdürdü: " 2014 iki seçimi barındırıyor, 2015 bir seçimi barındırıyor. Önce mahalli yerel seçimler, arkasında Cumhurbaşkanlığı seçimleri en sonda 2015’te genel seçimler olacak. Bunların içinde en önemlisi 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye’de tarihi bir dönüm noktasıdır. Çünkü şimdiye kadar her Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye’de bir takım olayların gizi kapaklı işlerin olduğu bir takım etkin çevrelerin kapalı kapılar ardında kimin Cumhurbaşkanı olacağına karar verdiği dönemler olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu millet ilk kez kendi oylarıyla doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı seçecekler. Bu önemli bir adımdır ve inşallah ilk turda yeni Cumhurbaşkanımızı seçmek için Türkiye sandık başına gidecek. Bize düşen AK Parti teşkilatlarına, kadın kollarına, gençlik kollarına düşen bu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeni Cumhurbaşkanımızı olabilecek en yüksek oyla seçtirmektir. Bu anlamda yerel seçimler çok ciddi anlamda hazırlık maçıdır." şeklinde konuştu.

Ordu için yerel seçimlerin ayrı bir öneminin bulunduğunu anlatan Kurtulmuş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ordu için de ayrı bir önemi var tabi ki. Ordu büyükşehir oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Başta değerli eski bakanımız İdris Naim Şahin bey olmak üzere birçok arkadaşımızın değerli katkıları oldu. Önümüzde 1+19 hedefi var. Diyeceksiniz ki oylarımız zaten yüzde 60’ın, 70’in üstünde ama yüzde 100 yetmez. Yüzde 70 bile olsanız daha yüzde 30’undan oy alamadığınız kimseler var demektir. Karadeniz, Ordu ve Ünye bütün bu güzellikleri yapabilecek, öncülük edebilecek bir yerdir. İnşallah Ünye ilçeler içinde en yüksek oy oranını alsın. Onu temenni ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bu moral motivasyonla girdiğimiz zaman inanın Türkiye’nin geleceği değişir.”