Kılıçdaroğlu: Savcı ve yargıçlardan hesap soracağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Tüm milletime söz veriyorum, ne kadar süre geçerse geçsin adaleti katleden savcı ve yargıçlardan hesap soracağız' dedi.

Kılıçdaroğlu: Savcı ve yargıçlardan hesap soracağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun Ergenekon duruşmasına değindiği konuşmasından satır başları şöyle:

'Demokratik bir ülkede özel yetkili mahkemeler olmaz. Doğal yargı ilkesine aykırıdır. Bu tür mahkemeler olağanüstü dönemin mahkemeleridir. Adalet dağıtmaz, iktidarın sopasıdır onlar. Bu mahkemelere özel seçilmiş savcı ve yargıçlar atandı. Bu bağlamdaki mahkeme adalet dağıtamaz. Tutukluluğu sürdüren yargıçlar el üstünde tutuldu. Bu yargıçlar hukukun üstünlüğünde inanmadıkları için anayasaya da inanmadılar.

Erdoğan, 'Ben bu davaların savcısıyım' dedi. Bu davalar siyasal iktidarın güdümünde yönlendirmesidir. Bu davalarda ilk kez gizili tanık dinlenilmesi var. Yalancılar, tecavüzcüler gizli tanık olarak dinlendi. Yıllarını devlete vermiş Genelkurmay Başkanı'nın gizli tanığı terör suçlusu. Sanık, gizli tanıklara soru sormak istiyorum 'hayır' soramazsın diyorlar.

Bir adaletin gerçekleşmesi için tanıkların dinlenmesi lazım. Savcıların tanıkları dinlendi, tutukluların tanıkları dinlenmedi. mahkemeye sunulan pekçok belgenin sahte olduğu ortaya çıktı. Ama yargıçlar 'Bunun önemi yok' dedi, sahte belgelerle mahkum ettiler.

Baroya dava açtılar. Pazar günü baro olağanüstü toplantı yaptı. O savcıların, yargıçların o toplantıdan ders çıkarması lazım.

'BENİM VERGİMİ NEDEN YARGIÇ İÇİN KULLANIYORSUN?'
Hasta tutukluları ölüme terkettiler. Kuddusi Okkır'ı unutmadık. Ergenekon'un kasası dediler, ailesi öldüğünde cenazesini getirecek parayı bulamadı.

Yargıç vicdanı ile karar vermeli, eğer tarafsızlığı kuşku götürüyorsa o mahkemeden çekilecek. Yargıçların ödeyeceği cezaları devlet güvencesine aldılar. Benim vergimi neden yargıç için kullanıyorsun?

Deniz Feneri davasını hatırlıyorsunuz. Soygun düzeni bütün belgeleriyle ortaya döküldü. Sorgulayan savcıları sanık sandalyesine oturttular.

'TİMSAH GÖZYAŞLARI'
Bu dava Tuncay Güney'in beyanlarıyla başladı. Güney geçenlerde 'Bu dava düzmece, amacına ulaştı' dedi.

Erdoğan, 'Başbuğ'un tutuksuz yargılanması arzumdur' dedi. Bunlar, timsah gözyaşları. Başbuğ için bir şey yapmadı. MİT Müsteşarı ile ilgili düzenlemeyi apar-topar çıkardı, çünkü ucu kendisine dokunacaktı.

'BELGELERİ OKUMAK İÇİN 228 YIL LAZIM'
Bu davada 120 milyon belgeyi hangi savcı, hangi yargıç adam gibi okudu ve karar verdi. Belgeleri okumak için 228 yıla ihtiyaç var. Eğer bir ülkede adalet yara alırsa devlet yara alır.

Bu davayla ilgili savcı ve yargıç dedim ama özür diliyorum, bir isim benzerliği var. Tüm milletime söz veriyorum. Ne kadar süre geçerse geçsin, adaleti katleden savcı ve yargıçlardan önünde sonunda hesap soracağız.

'GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER'
Siz savcı da yargıç da değilsiniz, iktidarın taşeronluğunu yapıyorsunuz. Adaleti katledenler geldikleri gibi gidecekler.'

'MİLLETVEKİLİ PAZARI AÇILACAK'
Grup konuşması sonrasında CHP'den istifa eden Salih Fırat'ın AK Parti'ye geçişini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Öyle anlaşılıyor ki yeni milletvekili pazarı açılacak" dedi.