''kabak ve Ayçiçeğinde Kaliteli Üretim ve Pazarlama'' Toplantısı

Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Tüm Kuru Yemiş Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından ''Kayseri'de Kabak ve Ayçiçeğinde Kaliteli Üretim ve Pazarlama'' konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İl Özel İdare Toplantı Salonu'ndaki programda konuşan TÜKSİAD Başkanı Muammer Çaputçu, Türkiye'nin coğrafik konum ve uygun iklim koşulları ile birçok kuru yemiş çeşidinin üretilebilme imkanına sahip olduğunu ve dünyada fındık, kayısı, kuru üzüm ve incirde üretim ve ihracatta lider ülke konumunda olduğunu söyledi.

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü de, Yeşilhisar ve Yahyalı ilçelerinde çok kaliteli ayçekirdeği üretilirken, Develi, Tomarza ve Yeşilhisar da kabak çekirdeği üretildiğini vurguladı.

Türkiye'nin birçok şehrinde ayçekirdeğinin 2 lira civarlarında işlem görürken, Kayseri'de 3-3,5 lira gibi fiyatlardan işlem gördüğünü hatırlatan Ünlü, ''Bu da Kayseri'nin çerezlik ayçekirdeği ve kabak çekirdeği konusunda ne kadar önde olduğunun bir göstergesidir'' dedi.

Muhabir: Musa Özyürek

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Kaynak: AA