Fransız Polisi Mali’de Fransız Güçlerine Karşı

Mali’de, Fransa’ya karşı savaşan isyancı güçlerin arasında yakalanan Djamel isimli Fransız vatandaşı, Fransa’nın Grenoble bölgesinde polis olarak görev yaptığı iddia edildi.

Mart ayı başından beri Mali’de hapiste tutulan Djamel’in Grenoble Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Birimi’nde (BAC) çalıştığı iddia edildi. Le Parisien gazetesine konuşan Djamel’in kızkardeşi de bu iddiayı doğrulayarak kardeşinin 1990’lı yılların sonunda BAC bünyesinde çalıştığını, Cumhuriyet Güvenlik Birimi'ne (CRS) dahil olmayı da çok istediğini ifade etti.

Djamel’in polis birimini daha sonra kendi kardeşini gözaltına almak zorunda kaldığı için bıraktığı ifade edildi.Konuyla ilgili İçişleri Baknalığı'ndan yapılan açıklamadan ise Mart ayı başında Mali’de yakalanan Djamel’in ne polis ne de jandarma ile hiçbir ilişkisi olmadığı vurgulandı. Açıklamada, Djamel’in 2000’li yılların başında Polis olabilmek için başvuruda bulunduğu fakat başvurunun kabul edilmediği kaydedildi.Fransız vatandaşı Djamel, Mali’nin kuzeyinde Fransız ve Çad birlikleriyle girdiği silahlı çatışma sonucu yakalanmıştı .