Belediye Ekipleri Fırın ve Pastane İmalathanelerini Denetledi

Hakkari’nin Yüksekova Belediyesi ekipleri, ilçede faaliyet gösteren ekmek fırınlarını ve pastane imalathanelerini denetledi.

Belediye Ekipleri Fırın ve Pastane İmalathanelerini Denetledi
Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Sağlık Müdürlüğü ekipleri halk sağlığını korumaya yönelik denetimleri kapsamında ilçede faaliyet gösteren çok sayıda pastanenin imalathanelerini denetledi. Denetim esnasında ekmeğin gramajı ile birlikte fırın ve pastanelerin imalathane bölümlerini inceleyen ekipler, ayrıca genel temizlik, personel hijyeni, makine ve araç temizliği, çalışan personelin çalışma ve sağlık karneleri ile portör muayenelerini gözden geçirdi.

Denetimler hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Asmin Yazgan, halkın sağlığı için bu tür denetimleri sık sık yaptıklarını belirterek, “Fırınlarımızın hangi koşullarda ekmek üretimi yaptığını, ekmek gramajlarının kendilerine verilen şartlar dâhilinde yapılıp yapılmadığını tespit ediyoruz. İlçede faaliyet gösteren tüm fırın ve pastane imalathaneleri gezdik. Personelin temizliği, ortamın sağlığa uygun olup olmadığını yerinde görerek denetledik. Unlu mamul üretimi yapan işyerlerimizi genelde temiz bulduk. Eksikleri bulunan esnaflarımıza da uyarılarda bulunarak, eksiklerini gidermeleri için 3 günlük bir süre verdik. Bu süre zarfında eksiklerini gidermeyen esnaflar hakkında kesinlikle cezai işlemler başlatılacak” dedi.

Kaynak: İHA