Ardahan'da Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması

Ardahan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün düzenlediği, Kadın Çiftçiler Yarışıyor adlı bilgi yarışmasının il merkezindeki elemelerinde, Şenay Aras birinci oldu.

Ardahan'da Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması
Ardahan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen yarışmaya, il merkezi ve 5 ilçeden toplam 17 kadın yarışmacı katıldı.

Yarışmada birinci olan Şenay Aras 22 Mayıs’ta Bingöl’de yapılacak olan bölge yarışmasında Ardahan'ı temsil edecek.

Yarışmada dereceye girenler başta olmak üzere herkesi öz güveninden dolayı tebrik eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Tanı, "Bu yarışmaya katılan ve emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Çünkü buraya kadar gelmekte büyük bir başarı ve öz güvendir. Bu durum aynı zamanda sizin bilgilerinizi sınamanız ve yenilemeniz için de önemli bir fırsattır. Yarışmayı kazanın veya kazanmayın önemli değil. Bizim için bundan sonra yine birlikte olmaktır. Çünkü sizler öncelikle öz güveni ortaya koyarak buralara geldiniz. Bu nedenle bundan sonra yine birlikte olalım diyorum. Bundan sonra yine kafanıza takılan ne olursa olsun, bize düşen bir şey varsa sizin destekçiniz olacağız." dedi.

Tanı, çiftçiliğin birçok alanında kadının emeğinin büyük olduğunu ifade ederek, "Tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliği için kadının rolü büyüktür. Bu nedenle bizlerle irtibatlı olun. Ben sizlerin daha başarılı olacağınıza inanıyorum. Yarışmada olan kardeşimizin de bizi bölgede iyi temsil etmesi içinde ayrıca destek olacağız" diye konuştu.

Tanı, yarışmada birinci olan Şenay Aras'a çeşitle hediyeler ve plaket takdim etti.

Şenay Aras, 22 Mayısta Bingöl'de yapılacak olan bölge yarışmasında Ardahan'ı temsil edecek .
Kaynak: İHA