Ankara Gönüllüleri Eğitim Derneği, ''aynı Gökyüzünü Paylaştığımız Sürece Kardeşiz'' Sloganıyla Düzenledikleri Kardeşlik Gecesiyle Diyarbakır'da 20 Derslikli Okul Yaptıracak

Ankara Gönüllüleri Eğitim Derneği , ''Aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece kardeşiz'' sloganıyla Diyarbakır'a 20 derslikli okul yaptıracak.

Dernek Başkanı Derya Taşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AGED'in kuruluşundan beri doğuda okul yaptırmayı istediklerini belirterek, ''Yardımlaşmaktan ziyade kardeşliktir bizim hedefimiz. Herkes bir arada olduğu müddetçe zaten her türlü zorluk aşılır'' dedi.

Yarın bir otelde düzenleyecekleri kardeşlik gecesinde, sınırlar ötesi hoşgörüyle diyaloğa geçen insanların birleşeceğini savunan Taşar, gecede, Diyarbakır'a yapılacak okulun da tanıtılacağını söyledi.

Etkinlikte Bosna Hersek Fatih Sultan Mehmet Korosu'nun da konser vereceğini anlatan Taşar, ''Doğudaki illerin ayağa kaldırılması gerek. Öyle güzel insanlar var ki. Orada hayat kolay değil. Eğitimin olmadığı yerde her şey olur'' diye konuştu.

-Eğitim için 8 Mayıs'ta kermes var-

Taşar, öğrencilere burs sağlamanın yanı sıra lise ve üniversite öğrencileri ile kadınlara yönelik çeşitli eğitimler de verdiklerini söyledi.

Başkanı Derya Taşar, faaliyetleri kapsamında 8-11 Mayıs tarihlerinde kermes düzenleyeceklerini bildirdi.

Taşar, gönüllü kadınların ev tekstili, takı, süs eşyası, tezhip, hat sanatı, organik ürünlerle katılacakları kermesten elde edilecek gelirin ihtiyaç sahiplerinin eğitimi için kullanılacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA