Akçakale Ülkü Ocakları Başkanlığı Çanakkale Zaferini Kutladı

Akçakale Ülkü Ocakları tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü münasebetiyle program düzenlendi.

Akçakale Ülkü Ocakları Başkanlığı Çanakkale Zaferini Kutladı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü nedeniyle düzenlenen program, Akçakale Kütüphanesi, Konferans Salonunda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çanakkale ve tüm Vatan Şehitleri için Kuran-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Programın açış konuşmasını yapan Akçakale Ülkü Ocakları Başkanı Halil Kurtboğan davetlerine katılan tüm Ülküdaşlarına teşekkür ederek, Şehitleri bir kez daha bu vesile ile andıklarını belirtti.

Şanlıurfa Ülkü Ocakları Başkanı Emin Özkutlu ise, "Çanakkale Zaferini yüce Türk milletinin tarihinde destanlaştıran ve Çanakkale’yi geçilmez kılan iman dolu yüreklerle, milli ruhun birleşmesidir. O nasıl bir iman ki Seyit Onbaşının 278 kilogramlık top mermisini bir başına kaldırdı, o nasıl bir milli ruh ki cephede gözleri önünde arkadaşları şehit edilirken kendilerinin de dakikalar sonra şehit olacaklarını bile bile kimse geri dönmeyi düşünmedi ve savaşıldı. İşte o ruh bu gün Çanakkale’yi destanlaştırdı” dedi.

Tuncay Keskin'in Mehmet Akif Ersoy'a ait 'Çanakkale Şehitlerine' isimli şiiri okuması sırasında salonda duygulu anlar yaşandı. Ardından Mehmet Yemez Tarafından Çanakkale Deniz Zaferini konulu konferans verildi

Programa MHP Şanlıurfa İl Başkanı, İbrahim Özyavuz, Türkiye Kamu-Sen İl başkanı Hikmet Karakuş, MHP Akçakale İlçe Başkanı Ali Aykut ve çok sayıda vatandaş katıldı

Kaynak: İHA