Ailesinde Birçoğunu Kanserden Kaybeden Hekim, Okullarda Kanseri Anlatıyor

Ailesinin birçoğunu çağın hastalığı kanserden kaybeden veteriner hekim Öztürk Sarıca, gönüllülerle birlikte okullara giderek kanser ve nedenlerini anlatıyor.

Ailesinde Birçoğunu Kanserden Kaybeden Hekim, Okullarda Kanseri Anlatıyor
Lisinia Anti Kanser ve Doğal Yaşam Projesi kapsamında Burdur’a gelen gönüllüler, Yeşilova ilçesine bağlı Akçaköy’de ilköğretim öğrencilerine seminer verdi. Yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı seminerde dünyanın oluşumu, küresel ısınma, radyasyon, GDO’lu gıdalar ve kanser anlatıldı. Yurt dışından gelen gönüllülerin İngilizce sunumları tercüman yardımı ile öğrencilere aktarıldı. Konferansta kanserin nedenlerini öğrendiğini belirten Akçaköy İlköğretim Okulu 7’inci sınıf öğrencisi İlknur Kayahan, “Ambalajlı yiyecekler tüketmemek gerektiğini, plastik şişelerdeki suların zararlı olduğunu ve tüketmemek gerektiğini öğrendim. Doğal yiyecekler tüketmemiz gerektiğini öğrendim.” dedi.

Konferanstan sonra tarlalarda kimyasal madde kullandırmayacaklarını anlatan öğrenci Mert Akyol, Lisinia’yı görüp doğal yaşamı öğrenmek istediklerini söyledi.

Lisinia’da yapılan projenin Türkiye için öncülük yaptığını bildiren Avustralya’dan gelen gönüllü İvan Creare, “Ben de Avustralya’da öğretmenlik yapıyorum. Çocuklar için erken yaşta kanser eğitimi verilmesi çok önemli. Çocukların bilinçlendirilmesi için çok güzel bir yaş.” şeklinde konuştu.

Lisinia Projesinin gerçekçi bulduğu için katıldığını ifade eden İstanbul’dan gönüllü olarak gelen Duygu Karakaya, okullarda kanser eğitiminde geç kalındığını, ama çalışmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Konferanstan sonra öğrencilere katılım belgesi verildi.