Egemen Bağış: “çanakkale En Centilmence Savaşın Yaşandığı Ortam Oldu”

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Siyaset Akademisi programına konuk oldu.

Egemen Bağış: “çanakkale En Centilmence Savaşın Yaşandığı Ortam Oldu”
Konuşmasında Çanakkale Zaferine değinen Bağış, “Çanakkale, en centilmence savaşın yaşandığı ortam oldu” dedi

Bakan Bağış, Mecidiyeköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘AK Parti Siyaset Akademisi programına konuk oldu. Burada 18 Mart Çanakkale Zaferine değinen Bakan Bağış, “Çanakkale en centilmence savaşın yaşandığı ortam oldu” dedi.

Bağış, “Adı medeniyet ordusuydu gelenlerin. Kendi akıllarınca, onların tabiriyle barbar gördüğü bizim Türklere, medeniyet öğreteceklerdi. Ama o barbar dedikleri Türklerin, gündüz onlarla savaştıktan sonra akşam yemeklerini paylaştıklarını ve iki siper arasında yaralı düşmanı kendi hayatını riske atarak omuzlarında götürüp arkadaşlarına teslim ettiğini görünce, insanlıktan ne kadar çok şey öğrenebileceklerini gördüler. Türk askerinin Çanakkale’de ortaya koyduğu centilmenlikten, kendilerinin ne kadar barbar kaldıklarını onlar da daha sonra kitaplarında itiraf ettiler. İşte böyle bir günde sizlerle birlikte olmaktan, sizlerle artık on üçüncü dönemini gerçekleştiren Siyaset Akademisi’nin bir başka programında, bazı düşüncelerimi paylaşmaktan ben de memnuniyet duyuyorum’’ diye konuştu.

Bakan Bağış, konuşmasının ardından programa katılan katılımcıların sorularını yanıtladı ve ardından Ankara’ya gitmek üzere toplantıdan ayrıldı .
Kaynak: İHA