Mersin'deki Nevruz Kutlamalarında Öcalan Posterleri Açıldı

İçel'de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarından Abdullah Öcalan'ın posterleri açıldı.

Mersin'deki Nevruz Kutlamalarında Öcalan Posterleri Açıldı
Halay çeken kalabalıktakilerden bazıları terör örgütü lehine sloganlar attı. Aniden bastıran sağanak yağmur nedeniyle kalabalığın bir kısmı alandan erken ayrıldı.Nevruz Kutlamaları Çilek Mahallesi'ndeki Tırmıl Miting alanında gerçekleştirildi.

Miting alanına girenler polis ekipleri tarafından sıkı bir aramadan geçirilirken yasadışı pankartların içeri alınmasına izin verilmedi. BDP İçel Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün yaktığı Nevruz ateşinden sonra kadınlar söylenen Kürtçe türküler eşliğinde halaylar çekti. Kalabalıktakilerden bazıları terör örgütü lehine sloganlar bazıları ise Abdullah Öcalan'ın posterlerini açtı.Milletvekili Kürkçü, çözüm sürecinde el ele omuz omuza vererek bu günlere geldiklerini belirtti.

Türkiye'de barışı kurmanın zamanının geldiğini dile getiren Kürkçü, "Bu barışı kurmak için Öcalan'ın yapmış olduğu çağrıyı herkes duydu bizde onu destekliyoruz. Bu barış mücadelesine sadece Kürt halkının çabasıyla varamayacağımızı biliyoruz. Bu yüzden bütün halkları özellikle Türkleri barışı kurmaya, barışa ortak olmaya davet ediyoruz. Barışı ancak halklar kurar. BDP yalnız bırakılmasın Kürt halkı yalnız bırakılmasın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de CHP'yi Kürtlere düşman etmek yerine kendisi Kürtlere dost olsun." diye konuştu.

Kürkçü'nün konuşması sırasında aniden bastıran yağmur nedeniyle Nevruz kutlamaları sonra ermeden kalabalıktan bir kısmı alandan ayrıldı .