26. Uluslararası Tüketici ve Sosyal Medya Zirvesi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Her yıl düzenlenen Uluslararası Tüketici Zirvesi, 26. yaşını 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü'nde kutladı.

26. Uluslararası Tüketici ve Sosyal Medya Zirvesi Ödülleri Sahiplerini Buldu
Sheraton İstanbul Maslak Hotel'de gerçekleştirilen organizasyonda iş, sanat ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Tüketici Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yapan Tüketici Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ustaoğlu, "Ömrümün yarısını verdiğim bir amaç bugün 26 yaşında. 'Tüketici ne ister?' diye sorduk. Tüketici kalite ister, sağlıklı ürün ister, mutlu olmak ister, hakkının yenmemesini ister, aldatılmak istemez. Tüketici insandır, tüketici hakkı kul hakkıdır. Türkiye dünyanın bir çok ülkesinden çok daha ileri noktadadır. Türkiye kalite noktasında dünyanın bir çok ülkesinden daha ileri bir noktadadır. Biz kaliteden yanayız, biz tüketiciden yanayız’’ dedi.

Dünyada, imalat ve hizmet sektöründe tüketici istek ve beklentilerini görerek iş dünyasına bundan sonraki süreçte almaları gereken tedbirleri, dünyaya entegre olma yollarını, değişen tüketim alışkanlıklarını, alternatif satış modellerini, marka algılama metotlarını ve sosyal medya başta olmak üzere tüketiciye ulaşabilmek için hangi yolların ve yöntemlerin uygulamaya konulması gerektiğinin bilgilerinin paylaşıldığı zirve, yurtiçi ve yurtdışından önemli sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Konunun uzmanları, uygulayıcıları ve tüketici katılımlarıyla gerçekleşen 26. Uluslararası Tüketici ve Sosyal Medya Zirvesi kalitenin yükseltilmesine, tüketici bilincinin yaygınlaştırılmasına ve işletmelerin dünya ile rekabet edebilirliğine dikkat çekti.

Konferansta tüketici kültürünün yaygınlaştırılması ve kalitenin yükseltilmesi için çalışmalar yapan markalar yaşanmış başarı öykülerini paylaştılar, başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi alan ulusal ve uluslararası işletme temsilcileri, birbirleriyle tanışıp fikir alış verişinde bulunarak yeni iş birliktelikleri sağladılar.

Gecede, Gönül Yazar "Yaşam Boyu Onur Ödülü" alırken, markalar katılımlarından ve katkılarından dolayı plaketlerini, katılım sertifikalarını akşam yemeği eşliğinde ülkenin önde gelen simaları tarafından aldılar.

Gecede katılımlarından dolayı plaket takdim edilen konuklar şunlar: "Gönül Yazar, Yeşim Salkım, İzzet Altınmeşe, Süreyya Davulcuoğlu, Belkıs Akkale, Nuray Hafiftaş, Selahattin Alpay, Banu Zorlu, Seyyal Taner, Eylem Naz, Tuğba Ekinci".

Katılımlarından dolayı plaket alan markalardan bazıları şunlar: "Atlasjet, Opet, Aryıldız, Açı Eğitim Kurumları, Tavuk dünyası, Tutkunlar Çelik Kapı, Sergün" .
Kaynak: İHA