Pkk Tarafından Kaçırılan Kamu Görevlilerinin Serbest Bırakılması

İçişleri Bakanı Muammer Güler, siyasilerin ve sivil toplum örgütlerinin terörist eylemlere ve silahlı mücadeleye karşı olan tavırlarını sürdürmelerini istedi.

Güler, kamu görevlilerinin görevlerine dönmesi konusunda ise, "O dönemdeki yaşadıkları sıkıntının etkilerini atmalarını bekliyoruz. Biraz onlara dinlenme hakkı verelim" değerlendirmesini yaptı.

Marriott Otel'de düzenlenen “E-Devlet Kapası ve Yerel Yönetimler Toplantısı”na katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin İstanbul’da DHKP-C örgütüne yönelik yapılan operasyon kapsamında göz altıların olduğunu hatırlatılması üzerine Güler, “İlerleyen saatlerde detayla bilgi vereceğiz” dedi

Terör örgütü PKK tarafından kaçırıldıkları için vatani görevleri yarım kalan ve dün serbest bırakılan askerlerin durumuna ilişkin soru üzerine Güler, “Askeri mevzuata göre komutanlarınca takdir edilecek. Kesintiye uğrayan bölümünden sonrasını da elbette tamamlayacaklar. Askeri makamların işidir” diye konuştu.

Serbest bırakılan kamu görelilerinin ne zaman iş başı yapacağı soruları üzerine ise Güler, “Kaymakam adayı ve polisle ilgili arkadaşlarla görüştüm. O dönemdeki yaşadıkları sıkıntının etkilerini atmalarını bekliyoruz. Biraz onlara dinlenme hakkı verelim. Anladığım kadarıyla Silahlı Kuvvetler de onlara belli bir süre izin vermiş olmalıdır. Çünkü giriş kısmında bu işlemler tamamlandı. Elbette kolay değil. Uzun bir süre kötü koşullarda ailelerinden ayrı. Tabi ki sıkıntılı dönemler. Dünde söyledim. Teslim edilmeleri ailelerine kavuşmaları ve bu konuda harcanan çabalar ne kadar insanı ise kaçırılmaları da o kadar insanlık dışı, hak ihlali ve özgürlük kısıtlaması ve terör eylemidir” şeklinde konuştu.

Güler, kamu görevlilerinin serbest bırakılmasında katkısı olan siyasi ve sivil toplum örgütlerinin terörist eylemlere ve silahlı mücadeleye karşı olan tavırlarını sürdürmeleri istedi. Siyasilerin ve sivil toplum örgütlerinin teröristlerin silahlarını bırakması konusundaki çabalarını sürdürmelerini dileyen Güler, “Çözüm sürecine katkıda bulunulacaksa asıl katılımın asıl bu alanda yapılabileceğine inanıyorum” dedi.

Kaçırılan kamu görevlilerinin ailelerine teslim edilmesinin mutlu edici bir haber olduğunu kaydeden Güler, herhangi bir aksaklığa yol açılmadan kamu görevlilerinin teslim alındığını ifade etti.

Güler, kamu görevlilerini serbest bırakılması konusunda herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Güler, Abdullah Öcalan'ın 21 Mart'ta videokonferans sistemiyle bağlanarak çağrı yapacağı iddialarının hatırlatılması üzerine, "Bu ayrıntılara girmem ama ben şunu söylerim. Çözüm sürecinin genel çerçevesini biz koyduk. Milli birlik ve kardeşlik kapsamında herkesi kucaklayacak, ülkenin geleceğini daha huzurlu, barış içinde sürdürebileceği bir ortamı oluşturmak. Yoksa birilerinin şartlı beklentilerini karşılamaya yönelik değildir. Herkesi ilgilendiren ve herkesi kucaklayan bir süreç olacaktır. Bu nedenle herkesin eylemleriyle de söylemleriyle de buna katkıda bulunması gerektiğini hep söyledik" diye konuştu

Kaynak: İHA