Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin 7. Kuruluş Yıldönümü

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 7. Kuruluş Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin 7. Kuruluş Yıldönümü
Törene Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Burdur Jandarma Komutanı Jan.Alb. Yavuz Özfidan, Burdur Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat, MAKÜ rektör yardımcıları, daire müdürleri, akademisyenler katıldı.

MAKÜ Müzik Anabilim Dalı tarafından Teke Yöresi müzikleri icra edilirken, MAKÜ Halk Oyunları Ekibi tarafından gelin alma ve düğün gösterisi yapıldı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin 7. yaşını kutlamaktan dolayı yaşadığı sevinci dile getiren MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, “Üniversitemizin 6’ıncı yılı bitti, 17 Mart itibariyle 7. yılımıza girdik. Biz her sene hem hesabımızı veriyoruz, hem de ne yapmışız ne etmişiz, neyi başarmışız, neyi başaramamışız açık açık paylaşıyoruz. MAKÜ’de 6. yılımızı tamamladığımız zaman, 6 tane fakültemize ulaşmışız, aynı şekilde 6 tane yüksekokulumuz, 10 tane meslek yüksekokulumuz ve 4 tane de enstitümüzde eğitim-öğretim hayatımıza devam ediyoruz. Burada enstitülerimizin önemi çok fazla, üniversiteleri zenginleştiren enstitülerdir. Şu anda enstitülerimizin her birinde yüksek lisans ve doktora faaliyetlerimiz devam etmektedir. Rektörlüğümüze bağlı yeni açılan özellikle proje koordinasyon ve danışmanlık ofisimize çok önem veriyoruz. Öğrenci sayımız 18 bin 161’dir. Toplam öğrenci sayımızı lisans düzeyinde 7 bin 545, ön lisans düzeyinde 10 bin 130, lisansüstü düzeyinde 268 olarak karşımıza çıkıyor. Hedeflerimiz içinde yüksek lisans, lisansüstü ve ön lisans düzeyindeki öğrencilerimizi daha fazla arttırmak istiyoruz. Bizim üniversitemiz yörenin ihtiyaçlarını ancak karşılayabiliyor yani bizim etrafımızdaki illerin öğrencileri bizi daha fazla tercih ediyor. Puan olarak genelde bize sınır, komşu ve etrafındaki illerimizden öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğunu alıyoruz. Bu sene İlahiyat Fakültemizi ve Sağlık Yüksekokulumuzu açtık. Şu anda YÖK’te Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olarak üç fakültemiz değerlendirme aşamasındadır. Profesörden uzamana kadar toplam 570 tane öğretim elemanımız mevcuttur. Öğretim üyesi sayımız ise şu anda 22 profesör, 33 doçent, 153 yardımcı doçentimizle devam ediyoruz” dedi.

MAKÜ’de 10 öğretim günün 9’unda sosyal etkinlik yapıldığını dile getiren Prof. Dr. Saatcı, “10 öğretim günün 9’unda sosyal etkinlik yapılmış. İsteyen istediği her türlü etkinliği üniversitemiz çatısı altında ulaşabiliyor. Şu anda 9 tane TÜBİTAK Projemiz kabul edildi ve bunun üniversitemize katkısı yaklaşık 1 milyon TL, bu şekilde projelerle çok rahat şekilde üniversitemize kazandırabiliriz. Üniversitemize yapılan BAKA Projelerimiz var. Üniversitemiz yurtdışı akademik faaliyet desteğimize başladı.

Bütçemiz az diye geri durmadık, üniversitemiz hocalarının yurtdışına gittikleri zaman kendilerini bin 500 TL ile destekliyoruz” diye konuştu.

Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un adını anmaktan her zaman gurur duyduklarını dile getiren Saatcı, “Her zaman adını anmaktan gurur duyduğumuz Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anmak için birçok faaliyette bulunuyoruz. Merhumu kabri başında anmak, TBMM’deki programlar ve bu hafta Cuma Günü Akif’in torunu burada olacak, akşamında piyano resitali yaparak, Akif’in şiir ve besteleri icra edilecek” şeklinde konuştu.

Törenin devamında biniş giyme töreni yapıldı. Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı ve MAKÜ Rektör Yardımcıları tarafından profesör, doçent, yardımcı doçent ve doktorluğa yükselen akademisyenlere binişleri giydirilerek hediyeleri takdim edildi. Kutlama Töreni, Yayın Teşvik Ödüllerinin dağıtılması ile sona erdi. Törenin ardından MAKÜ Fuayesinde ikram verildi.

Kaynak: İHA