Hes Kablo A.ş., Erciyes Çelik A.ş. ve Hcs Kablolama A.ş.’de Sözleşme Mutluluğu

Türk Metal Sendikası Kayseri Şubesinin örgütlü olduğu Erciyes Çelik Halat A.Ş., HCS Kablolama Sistemleri A.Ş. ve HES Hacılar Elektrik San. Ve Tic. A.Ş.(HES KABLO A.Ş.) ile Sendika arasında 2013-2014 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmeleri görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Hes Kablo A.ş., Erciyes Çelik A.ş. ve Hcs Kablolama A.ş.’de Sözleşme Mutluluğu
Hes Hacılar Elektrik San. Ve Tic. A.Ş.’de yapılan Toplu iş sözleşmesi imza törenine Hes Kablo A.Ş. Genel Müdürü Bekir Irak, Erciyes Çelik Halat A.Ş. Genel Müdürü Orhan Özsaraç, İnsan Kaynakları Müdürü Muharrem Yerer, Şube Başkanı Ali Gökkaya, işyeri sendika temsilcileri ve çalışanlar katıldılar.

Sözleşme töreninde konuşma yapan Şube Başkanı Ali Gökkaya sözleşmelerin başından sonuna kadar emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Günümüzün ve ülkemizin mevcut ekonomik şartları dahilinde yapılabilecek en güzel sözleşmeyi yaptığımızı düşünüyorum. Ekonomik olarak üyelerimizin yaşam kalitelerini bu sözleşme ile daha da ileriye taşıdığımızı umuyorum. Türk Metal Sendikası olarak her zaman söylediğimiz gibi iyi sözleşme yapmak bizim için yeterli olmamaktadır. Aynı zamanda Sosyal Sendikacılık anlayışımız çerçevesinde bu sözleşmeler ile üyelerimizin sosyal ihtiyaçları da göz önüne alınmış bir dizi ihtiyaçlar da bu sözleşmeler ile yeniden düzenlenmiştir. Bu vesile ile yeni döneme ait Toplu İş Sözleşmesinin başta Üyelerimize ve de ailelerine, Sendikamıza ve İş yerlerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yapılan Toplu İş Sözleşmeleri ile süresi biten Toplu İş Sözleşmelerindeki bütün hak ve menfaatler korunarak daha ileri seviyeye taşındı.

Yapılan sözleşmede birinci yıl ücret zammı 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 12.5 olarak uygulandıktan sonra bütün sosyal haklara ise yüzde 9 zam yapıldı.

İkinci yıl ücret zam oranlarında ise yüzde 8 olarak anlaşıldı .
Kaynak: İHA