İrkçı Parti Liderine Suikast Girişimi Şüphelilerinden Biri Türk

Almanya’da aşırı sağ eğilimli Pro NRW hareketinin lideri Markus Beisicht’e dün suikast yapılmak istendiği ve suikast girişiminin son anda engellendiği ortaya çıktı.

Suikast girişiminin, biri Türk kökenli dört genç tarafından gerçekleştirilmek istendiği ileri sürülüyor.Focus dergisinin verdiği habere göre Essen Polisi, Pro NRW lideri Markus Beisicht’e suikast planlayan gençleri dün akşam saatlerinde Leverkusen’de gözaltına aldı.Silahlı oldukları öğrenilen dört gencin Beisicht’in evine gitmek üzereyken, özel harekat timi tarafından etkisiz hale getirildiği ve çantalarında patlayıcı madde ele geçirildiği belirtiliyor.

ZANLILARDAN BİRİ TÜRK KÖKENLİ ÇIKTI

İkisi sonradan Müslüman olan gençlerden Marco G.’nin Ruhr bölgesinden geldiği ve Enzo G.’nin ise Köln’de yaşadığı öğrenildi. Hessen eyaletinde yaşayan Türk kökenli zanlı Koray D. ile birlikte yakalanan dördüncü şüphelinin kimliği ise henüz açıklanmadı.

ESSEN EMNİYETİ, İDDİALARI DOĞRULADI

Essen Emniyet Teşkilatı’nın ismi açıklanmayan bir sözcüsü Focus’un gündeme getirdiği iddiaları doğrularken, detaylara ilişkin bilgi vermedi. Başlatılan soruşturmayı ise Dortmund Savcılığı yürütüyor. Federal Savcılık’ın soruşturmayı devralmak üzere hazırlıklarını sürdürdüğü ifade ediliyor.Kendisini halk inisiyatifi olarak lanse eden, sürekli Müslüman ve göçmen karşıtı söylemlerle gündeme gelen Pro NRW hareketi, bilhassa İslamofobi denildiğinde Almanya’da ilk akla gelen çevrelerin başında yer alıyor .