Altındağlı Gençlerden Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri üyesi gençler, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında anlamlı bir programa daha imza attılar.

Altındağlı Gençlerden Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda altın gençler, tarih bilinci ve sahne kabiliyetleri ile kendilerini izlemeye gelenlere güzel bir program sundular. Programın başında konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sözlerine İstiklal Marşı’nın yazılışının ve Meclis tarafından kabul edilişinin tarihsel sürecini hatırlatarak başladı.

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy için, “Bu toplumda yaşayan 70 milyon insanın, özellikle de gençlerin örnek alacağı bir insan.” nitelemesinde bulunan Başkan Tiryaki, onu unutmayan Altındağlı gençlere de teşekkür etti. Tiryaki, “Gençlerimizin bu merkezlerde neler öğrendiklerini, neler yapabildiklerini, hangi kabiliyetleri olduğunu görmek için herkesi bu programlara bekliyorum” dedi.

Zübeyde Hanım Gençlik Merkezi’nden İbrahim Doğan ve Esma Dağ tarafından yorumlanan “Bülbül” adlı şiir ile başlayan programda, Abdurrahim Karakoç Gençlik Merkezi üyesi gençlerin çaldıkları bağlama eşliğinde Arif Nihat Asya’nın “Bayrak” adlı şiirini okuyan Bayram Enes Tarancı ve Akif’in “Zulmü Alkışlayamam” adlı şiirini okuyan Doğantepe Gençlik Merkezi üyesi Özlem Özcan yorumlarıyla büyük beğeni topladı. Karapürçek Gençlik Merkezi üyelerinin “Akif Gibi” ve Nuri Pakdil Gençlik Merkezi üyelerinin “Vatan” adlı oratoryo çalışmaları ise izleyenleri oldukça duygulandırdı.

Gençlik Merkezleri üyelerinden oluşan ney dinleti grubu ve semazen gösterisi ile tamamlanan programın sonunda gençler, Başkan Tiryaki’ye bir de sürpriz yaptılar. 12 Mart gününün aynı zamanda Başkan Veysel Tiryaki’nin de doğum günü olduğunu unutmayan gençler, Başkan Tiryaki’ye çiçek takdim ederek doğum gününü kutladılar. Kutlama karşısında duygulanan Başkan Tiryaki, bir kez daha kürsüye gelerek Altındağlı gençlere teşekkür etti .
Kaynak: İHA