Mhp Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Mhp Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen:
Belen mesajında: “12 Mart 1921 tarihinde, Mehmet Akif Ersoy’un milletimizin ruhunu nakşederek kaleme aldığı ve TBMM’de okunduktan sonra İstiklal Marşımız olarak kabul edilen bu haykırışın, ebediyen gür sesimizle var olmasını diliyorum. İstiklal Marşımızın kabulünün 92. Yıldönümü vesilesiyle, Türk Milletinin zor zamanlarında silkinişine şahitlik etmiş olan ve Türk milletimizin evladı olarak tarihe notlar düşmüş olan büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Ruhu şad olsun. Şairimiz, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ demişti. Bunu söylerken muradı, hiç şüphesiz ruhunun derinliklerinde hissettiği, Batı Emperyalizminin haçlı zihniyetiyle gerçekleştirdiği işgal ve zulme karşı, Türk milletinin milli mücadele ruhu ile kıyam edişi ve sonrasında zafere ulaştığı süreçte; nelerin yaşandığını unutmaması ve yetişen nesillere de unutturulmamasıydı” ibarelerine yer verdi.

MHP'li Belen ayrıca: “Bu ülke aziz şehitlerimizin kanları ve canlarıyla, nice çile ve ızdıraplarla, yokluk ve yoksulluk içinde kuruldu. Bugünlere ulaştı. Bütün fitnelere, kirli tezgâhlara, karanlık oyunlara rağmen de bu ülke ve bu millet dimdik ayaktadır. Herkesin bu bilinçte hareket ederek, milli birlik ve bütünlük içinde, göklerde dalgalanan ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesinde, ezanlarımızın huzuru ile yaşamasını ve değerlerimizin yaşatılmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA