İstiklal Marşının Kabulü Yalova'da Törenle Kutlandı

Yalova'da İstiklal Marşının kabulünün 92'nci yıldönümü kutlandı.

İstiklal Marşının Kabulü Yalova'da Törenle Kutlandı
Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Yalova Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve davetliler ile öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Ortaokulu Okulu öğretmeni Ahmet Karahasanoğlu, "Mehmet Akif vatanın sinesinden çıkmış ve milletin sesi olmuştur. Mehmet Akif'i edebiyatçı, şair diye vasfetmenin yanında, onun vatansever özelliğinden de bahsetmek gerekir. İstiklal Marşımızın şekillendiği ve hayat bulduğu ortam Mehmet Akif'in mümtaz şahsiyeti ile Türk milletinin emsalsiz özelliklerinin harmanlandığı böyle bir ortamdır. Aziz milletimiz her türlü yokluk ve sıkıntılara rağmen son derece güçlü bir düşmana karşı verdiği ve kazanılması imkansız görünen istiklal mücadelesinden galip çıkmıştır. Milletimizin bu azim ve kararlılığı Mehmet Akif'in şahsiyetinde hayat bulmuş ve onun şekillendiği İstiklal Marşı ile bütün dünyaya haykırılmıştır" dedi.

İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında birinci olan Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu Öğrencisi İlker Diri ise ödülünü Yalova Valisi Esengül Civelek'ten aldı. Öğrenci daha sonra İstiklal Marşını okudu. Tören Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri tarafından sahnelenen oratoryayla son buldu .
Kaynak: İHA