Şifa Üniversitesi'nin Bütün Öğrencileri Törenle Beyaz Önlük Giydi

Şifa Üniversitesi’nin doktor, diş hekimi, hemşire, diyetisyen ve fizyoterapist adayı öğrencileri, beyaz önlük giyme töreniyle mesleklerine bir adım daha yaklaştı.

Doktor adaylarının mesleğe ilk adımı olarak kabul edilen bu tören, tıp fakülteleri tarafından her yıl tekrarlanır. Şifa Üniversitesi ise Türkiye’de bir ilke imza atarak, sadece tıp fakültesindekilere değil, 530 öğrencisinin tamamına beyaz önlük giydirdi. Tıp, diş hekimliği ve sağlık bilimleri fakülteleriyle sadece sağlık alanında eğitim veren Şifa Üniversitesi, gelecekte birer sağlık çalışanı olacak öğrencilerini birbirinden ayırmadı.Törende konuşan Şifa Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eren Alçiçek, önlükteki beyaz rengin aydınlık, saflık, temizlik, dürüstlük, iyi niyet, sevgi ve şefkatle birlikte aynı zamanda merhamet ve ölümsüzlüğün de simgesi olduğunu söyledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Vural ise, “Bu geleneği biraz daha geliştirdik. Sağlık alanında faaliyet gösteren bir üniversiteyiz, bütün öğrencilerimiz beyaz önlük ya da beyaz formayla çalışma hayatlarına devam edecek.” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Yılmaz da öğrencilerinin sadece Türkiye’ye değil, bütün dünyaya şifa dağıtmaya aday olduğunu belirtirken Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, “Sizler meslek hayatınızda bir sürü hastalıklardan muzdarip, ağrılar içinde yaşayan insana hizmet edeceksiniz. O yüzden mesleğimiz, bizi Yüce Yaratan'a götüren bir meslektir.” şeklinde konuştu.

Şifa Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan ise, “Hepinizin yolunun açık olmasını, çok güzel yerlere gelmenizi, ülkemize ve dünyaya barış, huzur ve sağlık getirmenizi diliyorum.” dedi.