İngiltere Büyükelçisi Reddaway, Ayanoğlu'nu Ziyaret Etti

Çeşitli incelemeler yapmak üzere Mardin'de bulunan İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede Ayanoğlu ile Büyükelçi Reddaway çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundu. Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan çalışmalardan etkilendiğini belirten İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, "Restorasyon çok zor bir iştir Mardin’e yaptıklarınızdan dolayı çok etkilendim. Farklı dinleri ve dillerin bir arada yaşaması ise çok önemlidir.. Bu birlikte yaşama örneği dünyaya örnek olması gerekir." dedi.

Mardin'i bir dünya şehri yapmak için çalıştıklarını ifade eden Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ise Mardin'deki birlikte yaşama kültürünün dünyaya önemli mesajlar verdiğini söyledi.

Ayanoğlu, "Askeri darbeler Türkiye’yi geri bıraktı ve köylerden şehirlere göçler oldu onun için şehirler korunamadı.Betonarme binalar yükseldi. Tarihi binalar arasındaki betonarme binaları yıkmaya çalışıyoruz. UNESCO’ya adaylık sürecimiz devam ediyor. Tam üyelik için çalışmalar devam ediyor.Tarihi dönüşüm projesi kapsamında betonarme binaları yıkılacak. TOKİ'nin yapacağı 1400 konuttan 600'ü evleri yıkılacak vatandaşlara verilecek." Proje tamamlandığında Mardinde’ki tarihi binaların sülületinin 100 yıl önceki haline dönüşeceğini kaydeden Ayanoğlu, "Tarihi Dönüşüm Projesi 2015’e kadar devam edecek. Alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. TEDAŞ, Telekom yer altına kablo döşedi. Hemşehrilerimiz çalışmaları sabırla karşılıyor. Tüm amacımız Mardin'i bir dünya şehri yapmaktır. Hırvatistan da bir şehir var koruma altına alınmış Mardin’e benzer tarafı var .Mardin, Şam, Halep gibi şehirler dünya şehridirler." şeklinde konuştu