Hak-iş'ten İşçi ve Memur Konfederasyonlarına '1 Mayıs' Çağrısı

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, işçi ve memur konfederasyonları genel başkanlarına birer mektup yazarak, 1 Mayıs'ı birlikte kutlama çağrısında bulundu.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'e birer mektup yazarak, 1 Mayıs'ı birlikte kutlama çağrısında bulundu. Arslan, 2013'ün 1 Mayıs'ını adına yakışır şekilde birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanması konusunda Konfederasyonlara önemli görevler düştüğünü belirterek, 1 Mayıs'ın birlikte kutlanması konusunda belli oranda bir gelenek oluştuğunu, geçmişte yapılan ortak kutlamalar ile çeşitli tabuların aşılması ve 1 Mayıs'ın tatil günü olmasının başarıldığını söyledi.

HAK-İŞ Yönetim Kurulu'nun, 2013 yılı 1 Mayıs'ının tüm işçi ve memur konfederasyonlarına üye emekçilerin katıldığı ortak etkinliklerle kutlanmasının önemine inandığını belirten Arslan, "Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması, taşeronlaşmanın önüne geçilmesi, yeni ve demokratik bir anayasanın başarılması, iş kazaları, kayıt dışı istihdam, işsizlik ve benzeri temel sorunlar bu yılki 1 Mayıs'ın haklı talepleri olarak öne çıkmaktadır" dedi.

HAK-İŞ, 1 Mayıs'ta bütün bu sorunlara karşı emekçilerin birlik ve dayanışma içinde olmasını beklediğini bildiren Arslan, 1 Mayıs'ı anlamlı ve değerli kılanın birlik, dayanışma ve mücadele günü olması olduğunu ifade etti.

Arslan, önemli olanın 1 Mayıs'larda verilecek mesajların içeriği ve gücü olduğunu dile getirdi.

Arslan, açıklamasında şunları kaydetti: "HAK-İŞ 1 Mayıs'ı adına yakışır bir şekilde kutlamaktan yanadır. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 1 Mayıs'ı 6 Konfederasyonla (HAK-İŞ, TÜRK-İŞ, DİSK, MEMUR-SEN, KAMU-SEN, KESK) birlikte kutlamayı arzuluyoruz. Bu amaçla, Konfederasyon Başkanlarımızı HAK-İŞ Genel Merkezi'nde 26 Mart'ta saat 14.00'da 1 Mayıs kutlamalarını görüşmek üzere içtenlikte davet ediyoruz. "
Kaynak: İHA