Ömer Günel Efe Kültür Derneği’ni Ziyaret Etti

Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Ömer Günel, yerel seçimlere yönelik aday adaylığı süreci öncesi Kuşadası Efe Kültür Derneği’ni ziyaret etti.

Ömer Günel Efe Kültür Derneği’ni Ziyaret Etti
Dernek üyeleriyle görüşen Ömer Günel, hem görüşlerini anlattı, hem de onlardan gelen soruları yanıtladı. Efe Kültür Derneği Başkanı Mete Tanrıyapısı ve dernek üyeleri tarafından ilgiyle karşılanan Ömer Günel, Efe Kültür Derneği’nin faaliyete geçmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Kuşadası da bu kültüre örnek iyi isimler yetiştirmiş bir kenttir. Mahmut Esat Bozkurt aydın kişiliği ile bu isimlerin en başında örnek verilecek kişidir. Belediye meclis toplantısında da bu kültürün önemli diğer ismi olan aynı zamanda başbakanlık da yapmış ve Kuşadası için büyük mücadeleler vermiş Şükrü Saraçoğlu’nun adını yaşadığı sokağa verilmesini önerdim. Önerim kabul edildi. Bu kültür zalime karşı duran yapısıyla var olmuştur ve Anadolu’da da farklı isimler adı altında bir çok örneği vardır. Bizler Ege Bölgesi’nde Efe Kültürü olarak adlandırıyoruz“ dedi

Ziyaretinin amacının aday adaylığı süreci öncesi görüş almak olduğuna kaydeden Ömer Günel, “Ziyaretimizin amacı aday adaylık süreci öncesinde görüş almak. Siyasetin uzun soluklu ve emek gerektiren bir yol olduğunun bilincindeyiz. Siyaset dik bir duruş gerektiriyor ve bizler de duruşumuzdan eminiz. Kuşadası’nda yapılması gereken en önemli konulardan biri, sosyal demokrat tabanlı kitleyi büyütmek. Bu kitle ciddi tehditler altında ama biler bunun değişmesi için elimizden geleni yapacağız. Siyasete CHP’de başladım, bir başka partide siyaset yapma gibi bir düşüncem olmadı ve asla olmayacak. İnsana hizmet için siyaset yapılmalı, bizler de bunun savunucularındanız. Bu şehrin öncelikleri belirlenmeli, Kuşadası’nın bir numaralı sorunu her yerde söylüyorum ve de hep söylemeye devam edeceğim, arıtma sorunudur. Atık sular derin deşarj ile denize basılıyor. Herkes sıcı atık projesini bir numaralı sorun olarak düşünüyor fakat harekete geçilemiyor. O zaman bu durumda bir niyet eksikliği var demektir“ diye konuştu.

Kuşadası Efe Kültür Derneği Başkanı Mete Tanrıyapısı ise dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Efe diye tabir ettiğimiz insanlar aydın, bilinçli, sosyal ve kültürel seviyeleri üst düzeyde olan insanlardır. Bu bizim yöremize ait özel bir kültürdür. Bizler de bu dernek adı altında kültürümüzü tanıtmak için böyle bir yola çıktık. Dernek üyelerimizin bireysel siyasal kimlikleri CHP yoğunlukta. CHP’de demokrasi esastır ve bu demokratik yarışta oluşan alternatifler demokrasinin zenginliği ve en iyiyi bulabilme yoludur. Sizin daima partiniz için çalışacağınızı biliyorum. Çıkara dayalı siyaset yenilmeye mahkum, ideale dayalı siyaset de kazanmaya adaydır. İdealiniz için yaptığınız çalışmaları takdir ediyoruz“ dedi.

Ömer Günel’in Efe Kültür Derneği’ne yaptığı ziyarete dernek üyeleri de büyük ilgi gösterdi. Ziyarette görüşlerini açıklayan İsmail Tezgel isimli dernek yöneticisi, “Politikacıların en büyük eksiklikleri çevrelerinde nitelikli danışman olmaması yada olamsını istememeleri. Çektiğimiz sıkıntıların sebeplerinden biri de bu durumdur. Kuşadası CHP’de partiye üye olmak bile büyük bir sıkıntı kaynağı. Partilerde şahıslara göre muamele yapılmamalı“ şeklinde konuştu

Bir başka üye Şerife Lüks de Ömer Günel’e çalışmalarında başarılar dileyerek, “Genç ve profesyonel bir kadronun demokrasi de yer alması bizlere gurur kaynağı olacaktır“ dedi.

Kaynak: İHA