Motivasyon Yarışmalarıyla Sınav Stresini Yeniyorlar

Adana'da öğrenciler, yoğun sınav stresini okulda düzenledikleri çeşitli motivasyon yarışmalarıyla üzerlerinden atıyorlar.

Motivasyon Yarışmalarıyla Sınav Stresini Yeniyorlar
Adana Burç Üçgül Fen ve Anadolu Lisesi'ndeki, hayatın sadece sınavlardan ibaret olmadığını, her dayanışma ve paylaşımın da önemli olduğunu konu eden “Ben Bilmem Arkadaşım Bilir” adlı yarışmaya katılım yoğundu. Beden Eğitimi dersinde gerçekleştirilen etkinlikte, zorlu etapları birbirlerine destek olarak geçen öğrenciler, eğlenceli vakit geçirdiler.

Yarışmadan eğlenerek ayrılan öğrenciler, “Bu stresli dönemimizde, okulumuzun ve öğretmenlerimizin bizi eğlendirecek aktiviteler düzenlemeleri derslere motivasyonumuzu sağlıyor. Bizlere sadece öğretmenlik değil arkadaşlık ediyorlar. Böyle bir okulda eğitim öğretim gördüğümüz için kendimizi şanslı buluyoruz'' dediler.

Okul müdürü Gürol Gürsoy ise, öğrencilerin ders başarıları kadar motivasyonlarının da önemli olduğunu vurgulayarak, "Öğrencilerimizle empati kuruyoruz. Çocuklarımızın beyinlerini hiçbir zaman bir hafıza kartı gibi içi doldurulan bir cihaz olarak görmüyoruz. Eğlenmek elbette onların da hakkı. Bu tür etkinliklerde çocuklarımız stresten uzaklaştıkları gibi aralarındaki arkadaşlık ve dayanışma bağlarını da güçlendiriyorlar" dedi.

Dayanışma temeli oyunlarla, bireysellikten uzak olup yardımlaşma duygularını geliştiren oyunların sonunda dereceye giren sınıflara çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: İHA