Emekli Öğretmen Anılarını Kitaplaştırdı

Adana’da emekli öğretmen Müyesser Toprak, 22 yıllık öğretmenlik hayatındaki anı ve gözlemlerini; ‘Annemi İstiyorum’ adını verdiği kitapta topladı.

Emekli Öğretmen Anılarını Kitaplaştırdı
Toprak’ın, “Ceketimi satacağım, yine de kızlarımı okutacağım” diyen babası Nedim Tangolar’ın anısına kaleme aldığı ‘Annemi İstiyorum’ adlı kitabı, Karahan Kitabevi’nde raflardaki yerini aldı. İlk kitabı hakkında açıklamalarda bulunan Toprak, “Dosyadan konuları birkaç cümle veya sadece başlık atarak yazdığım yıllanmış kağıtları elime alınca heyecanlanıyorum” dedi.

Aldığı notların kiminin 35 yıllık bir geçmişi olduğunu kaydeden Toprak, “Bu kağıtlardaki birkaç cümle, parmaklarımın ucunda anlatılanlara dönüştü. Yazdıkça yazmanın bana çok keyif verdiğini, zamanın dolu dolu geçtiğini anlıyorum. Önce mektuplar, şimdi de sosyal paylaşım siteleri ve kitaplar. Hepsinde amaç bence paylaşmak. Hepimiz, hem sevincimizi, hem de üzüntümüzü paylaşma arzusu ile dakikalarca konuşmuyor muyuz? İşte bende paylaşma arzusu ile yazdım” diye konuştu.

Hayatının en güzel günlerinin, çocukların arasında okulda geçtiğini anlatan Müyesser Toprak, “Şimdi de çocuk ve gençlere yönelik yazmam da bu yüzden. Emekli olduktan sonra kendime yeni bir iş buldum; yazmak. Ve yazarak tekrar üreten insan olmak. Zamanın değerini arttırmak ve sonra tıpkı okulda olduğu gibi çocukların o temiz yüreklerinde yer almak” dedi.

Kaynak: İHA