CHP Genel Başkan Yardımcıları Gaziantep’te Halka Seslendi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Patriot füzeleri neredeyse o ülkenin her an başına bir bela gelebilir" dedi.

Gaziantep’te bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcılarından Gürsel Tekin ve Umut Oran, Balıklı Parkı meydanında halka seslendi. Balıklı Parkı meydanında yapılan mitingde halka seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye’nin dört bir yanına gittiklerini hatırlatarak, “Ülkenin sorunlarını ülkenin dört bir yanına giderek yerinde dinliyoruz. Ama şurada görmüş olduğumuz. Şuanda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde özellikle en stratejik bölgelerinde 200 bine yakın mülteci yaşıyor ve daha önemlisi en önemli yerlerde patriot füzeleri yerleştirildi. Değerli Gaziantepliler patriot füzesi ne demek biliyormusunuz? Patriot füzeleri neredeyse o ülkenin her an başına bir bela gelebilir. Çünkü bizim bir başka ülkeyle savaşmamıza gerek yok. Ortadoğu coğrafyasında oluşabilecek en ufak sorunda hedef Türkiye olacaktır. Hedef Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay olacaktır. Bunu hepimizin bilmesi gerekiyor” dedi.

Bu sırada kalabalıkta baygınlık geçiren bir vatandaş için Genel Başkan Yardımcısı Tekin ambulans istedi. Bu sırada doktor olan CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker otobüsten inerek baygınlık geçiren vatandaşa burada ilk müdahaleyi yaptı. Yapılan müdahalenin ardından baygınlık geçiren vatandaş kalabalığın arasından çıkarıldı.

Daha sonra halka seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran bölgenin ekonomik sorunlarına değinerek, “Bakıyoruz Gaziantep’in bu kadar girişimci ve müteşebbis çalışkan işadamları var. Peki ilin sıralamadaki durumuna baktığımızda 81 ilin içinde ilin gelişmişlik ve sosyo ekonomik gelişmişlik endeksine bakıyoruz 30. sırada. Rekabetine bakıyoruz 15. sırada. Gaziantep ihracatçı şehir durumundan ithalatçı duruma geçmiştir” dedi.

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ise yerel seçimlerde başarılı olacaklarını belirterek, “Bu coşkuyu bu kalabalığı görünce, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını Gaziantep kalesinin en yüksek noktasında görüyorum. Ben Bu kalabalığa bakınca ilk yerel seçimlerde ülkenin başına gelen AK Parti’nin yerle bir olduğunu görüyorum. Ben bu kalabalığa bakınca sevgili yiğit genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu bizim Kemali Vatandaş Kemali Türkiye’nin Başbakanı görüyorum” dedi.

Yerel seçimler çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan Gökdağ, “Bizim karşımızda hiçbir güç duramayacak. İnançlı halkımızla birlikte hedefe yürüyeceğiz ve zafere mutlaka erişeceğiz. Kimsenin bu konuda kaygısı olmasın. Şimdi bize düşen bugünden itibaren yerel seçimlere kadar hepimiz durmadan kapı kapı, ev ev dolaşacağız ve bu iktidarı başımızdan atacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA