Hak-Par Genel Başkan Yardımcısı Demir: Silahlar Kürtlerin Faydasına Değil

Hak-Par Genel Başkan Yardımcısı Fehmi Demir, silahların Kürt halkının faydası olmadığını belirterek silahların bırakılmasına odaklanılmasını istedi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Fehmi Demir, Öcalan ile yapılan görüşmelerle ilgili tutanakları kimin sızdırdığı konusunda tereddütler bulunduğunu ifade etti.

Öcalan ile yapılan görüşmeleri ve barış sürecini başından beri desteklediklerini vurgulayan Demir, silahların Kürt halkına bir faydası olduğunu düşünmediğini belirtti.

Silahın kontrolünün de Kürtlerde olduğunu çok düşünmediğinin altını çizen Demir, tutanaklara takınılmaması gerektiği söyledi.

Oslo'ya benzetmenin yanlış olacağına dikkat çeken Demir, tutanakları sızdırmanın amacının ise sızdıranın niyetine göre değişeceğini ifade etti.

Bu tür hadiselerin bu süreçte olacağını dile getiren Demir, birilerinin bu süreci etkilemeye çalışacağını kaydetti.

Silahların bırakılmasına odaklanmak gerektiğini vurgulayan Demir, bu konuda adım atılması için dış etkenler olmasa da iç etkenlerin müsait olduğunu belirtti.

Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ise tutanakları sızdıranların hayırlı bir iş yapmadığını ifade etti.

Kurt, bu konuda daha önce şerbetli olunduğu için etkisinin çok olmayacağını kaydetti.