Chp'li Kadınlar Seçimlerde Yüzde 35'lik Kota İstiyor

CHP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Muğla’da ilk defa Kadın Kolları İl Danışma Kurulu toplantısı düzenlendi.

Belediye Konakaltı Kültür Merkezi'ndeki toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan, il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, geçmiş dönem milletvekilleri, kadın kolları başkanları ve diğer partililer katıldı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Belkıs Bozacı, açılış konuşmasında parti tüzüğünde yer alan, seçimlerde yüzde 35 cinsiyet kotasının uygulanmasını istediklerini söyledi.

Bozacı, "Nüfusun 59 milyonu, bin 200 liranın altında, 7 milyonu 4 bin 10 lira ve altında ücretle çalışıyor. 2 milyon 600 bin işsiz var. Öğrenciler, harç paralarını ödemekte zorlanıyor. Gelir dağılımındaki adaletsizlik, yardımseverlik yapanları efendi konumuna getiriyor. Hep birlikte bu iktidardan kurtulacağız. Biz kadınlar, kadın erkek bir bütündür diyoruz. Bir bütünün yarısı olarak hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de eşit temsil, eşit katılım istiyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde tüzüğümüzde yer alan yüzde 35 cinsiyet kotasının uygulanmasını istiyoruz. Seçilebilir yerde olmak istiyoruz." dedi.

Büyükşehir ve ilçeleri kazanacaklarını iddia eden Bozacı, "Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi adayların üyelerle meyil yoklamasıyla tespit edilmesi, Muğla halkı ve bizlerin isteğiyle örtüşmektedir. Bunun seçim sonuçları açısından daha sağlıklı olacağı düşüncesindeyiz." ifadelerini kullandı.CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk de kadınların yönetimlerde mutlaka yer almasından yana olduklarını ifade etti.

Genel Başkan Yardımcısı Sarı ise, "AKP, kendisine verilen rolü oynuyor. Bir yanda BOP eşbaşkanlığı, diğer yanda eski Osmanlı hayali,le Türkiye'yi uçuruma sürüklüyor. Kürt açılımı, Başbakan’ın kendi başlattığı bir süreç. Bir yandan barış mesajı verirken diğer taraftan Kandil bombalanıyor. CHP, bu sürecin ne tarafıdır ne de bertarafıdır. Bu sürecin içinde de dışında da yer almayız.” şeklinde konuştu.