Ayvalık Kızılay'ın Yeni Başkanı Hamdi Atay Oldu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Kızılay Şubesi’nin olağan genel kurulunda, başkanlığa Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu’nun eski genel başkanı Hamdi Atay getirildi.

Ayvalık Kızılay'ın Yeni Başkanı Hamdi Atay Oldu
Türk Kızılayı Şubesi'nin 2013 yılı olağan genel kurul toplantısı önceki gün şubenin tarihi binasında gerçekleşti. Yapılan seçimlerde divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığına Öznur Kavalalı getirilirken, divan kâtipliklerine de Necdet Uğral ve Beytullah Gündoğan’ın getirilmesiyle başlayan genel kurulda; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ayvalık Kızılay Şube Başkanı Gülhan Ok’un istifa etmesiyle nedeniyle geçici olarak şube başkanlığını yürüten Hamdi Atay faaliyet raporlarını ve gelir giderleri okudu. Raporların oy birliğiyle kabul edildiği gözlendi. 2013 yılı planını ve tahmini bütçenin oylanarak kabul edilmesinin ardından, geçici Başkan Hamdi Atay, faaliyet raporunu okuyarak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Türk Kızılay’ının Ayvalık’ta kendisine ait taşınmazların ve ekonomik gelirleri hakkında da bilgiler veren Atay, ilçede bir öğrenci yurdu ve çocuklar için bir sosyal tesisin kurulmasını sağlayabileceklerini söylemesi dikkat çekti. Atay yaptığı konuşmada, “Şubemiz her yıl özelikle Ramazan ayında binlerce koli erzak yardımını ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdığı gibi, eşya yardımı, öğrenci bursları gibi birçok sosyal yardımları da gerçekleştirmektedir” dedi.

Genel kurulda, Ayvalık’a bağlı Altınova beldesinde son aylarda sıklıkla meydana gelen sel felaketleri nedeniyle birçok vatandaşın zarar gördüğü ve bu vatandaşlara Kızılay Ayvalık Şubesi olarak kendilerine düşen yardımı yapmak için gereken çalışmaların başlatılabileceği belirtildi. Konuşmaların ardından kapalı zarf usulüyle şubenin yeni yönetimi belirlendi. Yapılan seçimlerde; Şube Başkanlığına Hamdi Atay getirilirken; yönetim kurulunun asil üyeleri; Turan Kül, H. Oktay Yılmaz, Yaşar Kuray, Yener Koşvar, İbrahim Artıkaslan ve Öner Güzelhisar isimlerinden oluştu. Yapılan seçimlerde; Ali Geyik, Abdullah Servet Ertem, Ender Çetin, Fatma Ebru Gezen, Erdal Çokengin, Meral Çıkmaz ve Mehmet Keskin şubenin yedek yöneticileri olarak belirlendi. Seçimlerde; Yusuf Kurtbaş şube denetçisi asil üye olarak görevlendirilirken, Tülay Çelik de şubenin yedek denetçisi oldu.

Yapılan seçimlerde; Hamdi Atay, Gülhan Ok genel merkez genel kurulu için asil üye; İbrahim Artıkaslan ve H. Oktay Yılmaz’da yedek üye olarak belirlendi .
Kaynak: İHA