Chp Genel Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, bu ülkede yaşayan her kökenden, her inançtan yurttaşın, ortak bedel ödeyerek bu ülkeyi vatan haline getirdiğini söyledi.

Koç, Atatürk'ün, Gökçeyazı beldesini ziyaretinin 90'ıncı yılı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Atatürk'ün, 8 Şubat 1923'de yanında Latife Hanım ile ilk köy ziyaretini Gökçeyazı'ya yaptığını belirten Koç, ''Gazi'nin muhtarla söyleşisini ben de okudum. Gökçeyazılı kadınların, o dönem savaşa giden erkeklerinin peşinden nasıl imeceyle bu tarlaları çalıştırdığını, bu tarlalardan hasat aldığını okudum. Allah bir daha bu milletin başına harp belasını musallat etmesin'' dedi.

''Bize altın tepsi içinde sunulmadı bu ülke'' diyen Koç, şöyle devam etti:

''Bu ülkede yaşayan her kökenden, her inançtan tüm yurttaşlarımız, ortak bedel ödeyerek bu ülkeyi vatan haline getirdiler. Bunun kıymetini bilmek zorundayız. Burada siyasi parti kaygısını bir tarafa bırakalım. Bu ülke hepimizin, bu ülke hepimizin ortak vatanı. Türkiye, tasasıyla, sevinciyle, geleceğiyle, geçmişiyle hepimizin. Geçmişten husumet çıkarmaya çalışanlara iki çift lafım var. Evet tarih acımasızdır. Tarihte sıkıntılar yaşanmıştır. Zaferler olmuştur, bedeller ödenmiştir. Ama tekrardan, 80-90 yıl önceye dönüp ortak tarihimizden, hepimizin ortak tarihinden husumet, düşmanlık çıkarmak, bugün Türkiye'ye ve Türkiye'nin geleceğine hiçbir fayda sağlamayamaz. Tek bir faydası vardır, Türkiye üzerinde hala yüzyıl önceki hesaplarını bugün görmeye çalışanların avantajına bir gelişmedir. Onun için parti ayrımını bir kenara bırakarak, kardeşliğimizi koruyarak bu ülkede yaşayan herkes, eşit hukuku paylaşan, eşit Cumhuriyet yurttaşlarıdır.''

-İmralı süreci-

İmralı sürecini de değerlendiren Koç, ''Nerede kim kimle pazarlık yapıyorsa, şunu çok iyi bilsinler, gizli kapalı kapılar arkasında bu ülkenin geleceği ile ilgili pazarlık yapmayın. Burada millet var, Türk halkı var. Gizli kapaklı işler çevirmeyin'' ifadesini kullandı.

Koç, şunları kaydetti:

''Ne düşünüyorsanız -bu millet, yaralarının nasır tutmasını çabuklaştırır- sadece milletle paylaşın. Milletin önünde şeffaf tartışın. Bunun tartışma yeri de meşru zeminde Ankara'da, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Seçilmiş milletvekilleriniz var. Hepimiz o görevi yapıyoruz. Ben sadece Samsun milletvekili değilim. Mehmet Hilal Kaplan sadece Kocaeli milletvekili değil. Namık Havutça, Ahmet Gümüş sadece Balıkesir milletvekili değil. Hepimiz aynı zamanda Türkiye milletvekiliyiz, sorumluluklarımız var. Gizli kapaklı iş yok. Milletin bilgisi dışında iş yapmak yok. Gelin meclise bu sorun nerede, ne şekilde çözülecekse milletin gözünün önünde şeffafça tartışılsın. Bizim söylediğimiz bu.''

Halk oyunları gösterileri ile şiirlerin okunmasının ardından sona eren törene, Koç'un bahsettiği 3 milletvekilinin yanı sıra Gökçeyazı Belediye Başkanı Yakup Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Seyhan Kırıcı / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Kamuran Akkuş
Kaynak: AA